Hirdetés

Még a Half-Life: Alyx is megörökölt egy keveset a Quake forráskódjából

|

A Half-Life: Alyx mögötti technológia egy igen tiszteletreméltó családfát tudhat maga mögött, egy szemfüles rajongó pedig most bizonyítékot is talált arra, hogy mennyit örökölt a játék a klasszikus genetikai kódjából.

Hirdetés

A Half-Life: Alyx egyértelműen 2020 egyik legkiválóbb játéka volt, amellyel a Valve bebizonyította, hogy még rengeteget lehet kihozni a szárnyait bontogató VR eszközökből, viszont bármennyire is futurisztikus az Alyx mögötti technológia, a sikerében elvitathatatlan szerepet játszottak azok a nagy klasszikusok, amelyekre a Source 2 motorja ráépül.

Aki egy kicsit járatos az FPS-ek történelmében (aki nem, annak erre tessék), az talán tudhatja, hogy a Half-Life első részének alapját képző GoldSrc a Quake-et hajtó motor egy erősen átfabrikált változata. Ezt ugyan néhány évvel később leváltotta a nagysikerű Source Engine, de ez a technológia még mindig a GoldSrc-ot használta alapkőként, így az Alyxban bemutatkozó Source 2 is megörökölte azokat a szilárd alapköveket, amelyeket az elődei fektettek le, a Twitter egyik felhasználója pedig most kézzel fogható bizonyítékot is talált erre.

Hirdetés

JoeyCheerio arra lett figyelmet, hogy a Half-Life: Alyx villódzó fénycsövei pontosan ugyanazt a mintát követve villognak, mint ahogyan azt már a 24 évvel korábbi Quake-ben is láthattuk, ugyanis a "fluorescent flicker pattern 10" nevű előre rögzített minta évtizedeken át vándorolt át egyik engine-ből a másikba:

Ez persze összességében egy apróság, de ugyanakkor érdekes látni, hogy a rohamosan fejlődő technológia mennyire erősen épít mindenre, ami előtte érkezett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)