Hirdetés

Még a mókusok szája is tátva marad a Baldur's Gate 3 szexjelenetei láttán

|

A romantikán túl az utolsó, néhány, eddig titokban tartott karakterről is volt mit mondaniuk a fejlesztőknek.

Hirdetés

Most már tényleg kézzelfogható közelségben van a Baldur's Gate 3 megjelenése, augusztus 3-ától az is megtapasztalhatja, hogy miben tér el a Larian alkotása a korszerűbb látványon túl a BioWare által fejlesztett első két résztől, aki nem szeret félkész játékokkal bajlódni, ezért kihagyta a korai hozzáféréses időszakot. Ráadásul egy hónappal később, szeptember 6-án csatlakozhatnak hozzájuk a PlayStation 5-ös pajtások is.

Az Xbox Series X|S-es változatnak drukkoló tábornak ellenben még várnia kell, amíg a fejlesztőknek sikerül áthidalniuk a Series S gyengébb teljesítményéből fakadó technikai akadályokat. Addig is a folyamatosan csepegteti az információkat a Larian, most például megismerhettük a Baldur's Gate 3 pikáns oldalát, valamint az utolsó, meglepetésnek szánt kasztot.

Hirdetés

Beszéljük először talán a szexről. Úgy tűnhet, hogy a fejlesztőcsapat tényleg szabadon engedte a fantáziáját, de valójában abszolút hű maradt a Dungeons & Dragons lore-jához, amikor lehetővé tette, hogy a kalandozásaink során társunkká összebújjunk a szó szerint(!) mackós testalkatú druidával. Az ígéret szerint jó néhány afférban lehet majd részünk a hosszúra nyúló kaland során, de ami a legjobb, egyik sem lesz ugyanolyan. Ugyanúgy elképzelhető hogy kettőnél többen vesznek részt a légyottban, mint az, hogy az entyempentyem végén a partnerünk véráldozatot mutat be egy démonnak, méghozzá rajtunk.

A Larian felfedte továbbá, hogy az eddigieken felül még egy veszedelmes gonosszal számolnunk kell Orin the Red személyében, az alakváltó gyilkost pedig nem más szólaltatja meg, mint Maggie Robertson, akit a Resident Evil Village nagyra nőtt vámpírhölgye, Lady Dimitrescu szinkronizálásáért zártak a szívükbe a játékosok.

Végezetül megismertük a Dark Urge (Sötét Késztetés) névre keresztelt utolsó origin karaktert (ők azok az előre megírt személyiséggel, sztorival, kinézettel rendelkező figurák, akik társként csatlakozhatnak hozzánk, de bármelyiküket megtehetjük központi szereplőnek is, ha nem akarunk saját karaktert kreálni), aki egy alabástrom színű sárkányszülött, és nem mellékesen sorozatgyilkos. Aki végigküzdötte magát a közösség részeként a Blood in Baldur's Gate ARG-n, az első kézből tapasztalta meg, hogy mire képes.

Dark Urge abban különbözik a többi origin karaktertől, hogy bár a Larian határozott elképzeléssel bír a fajáról, a neméről, a kasztjáról, ezeket mind megváltoztathatjuk, ha akarjuk. És amennyiben őt választjuk, akkor érdemes felkészülni rá, hogy a késztetése, ami miatt ölnie kell, a játékmenet részévé válik, persze megpróbálhatunk küzdeni ellene. És van egyébként egy hűséges szolgája is, Sceleritas Fel, aki azon fáradozik, hogy gazdája továbbra is azon a holtestekkel szegélyezett, véres ösvényen haladjon tovább, amelyen eddig is járt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)