Hirdetés

Még egy generáció jön, aztán befellegzett a konzoloknak

|

Ennyit, és nem kevesebbet állít Fredrik Wester, a Paradox Interactive első embere.

Hirdetés

Egyes emberek szeretik megmondani a tutit, megjósolni a jövőt. Hogy aztán utóbb a történelem igazolja-e látomásaikat, az más lapra tartozik.



Vitán felül izgalmas időszak - egy újabb átmenet - áll előttünk, már ami a játékipart illeti. Milliók várják a pillanatot, amikor a Nintendo után a két másik konzolgyártó is felfedi következő generációs készülékét. Az ilyen felfokozott hangulat gyakori velejárója, hogy mindenféle találgatások látnak napvilágot kezdve azzal, hogy az új kütyük mellőzni fogják az optikai adathordozókat, és helyettük a felhőt részesítik előnyben, egészen odáig, hogy az E3-on megtudjuk, hogy melyik gyártónak nincs - és nem is lesz - tervben következő generációs konzolja.

A jövőt vizslató tenyérjós szerepét ezúttal Fredrik Wester, a Paradox Interactive alapítója és vezére vállalta magára. A svéd úriember nem kevesebbe állít, mint hogy a konzolok következő generációja lesz az utolsó, és igencsak meglepődne, ha azt követőn újabb dedikált hardverrel rukkolnának elő a gyártók. Wester a nyitott platformokban látja a jövőt, és arról is meg van győződve, hogy a dobozos termékek rövid időn belül eltűnnek a térképről. Utóbbi elméletét támasztja alá, hogy a hardcore PC stratégiákra szakosodott cég bevételének 97%-a származott tavaly digitális kópiákból, míg öt évvel ezelőtt már 1,5%-nál megállt a számláló.

Mit gondoltok, valóban elképzelhető, hogy az évtized végére megszabadulunk az optikai adathordozóktól, és minden játékunk a felhőben lesz megtalálható egy konzolok és gamer PC-k nélküli világban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)