Hirdetés

Még meg sem jelent rendesen a Starfield, de máris csodás számokat produkál

|

Bár a kritikusok szerint nem játéktörténelmi mérföldkő, ahhoz bőven elég a Bethesda új RPG-je, hogy a nagyközönség rákapjon a felfedezés örömére.

Hirdetés

Kevés kézzel fogható adat áll rendelkezésre általában ahhoz, hogy egy játék sikerét a kezdeti időszakban mérni lehessen, de a Steam adatai mindenképpen ilyennek mondhatóak. Lehet, hogy a Starfield a Microsoft idei nagy Xbox-konzol exkluzív címe, de a Steamen máris lenyűgözően indult a karrierje, ami reménykedésre adhat okot a kiadónak.

Az elmúlt hetekben Chava kolléga a végletekig nyúzta a játékot, így már a GS-en is olvasható a Starfield teszt, és abban nagyrészt egyetértünk a világ többi tesztelőjével, hogy bár tökéletesnek messze nem nevezhető az alkotás, bőven megéri a rá fordított időt, sokszínűsége, és világának lehetőségei hosszú órákra, napokra lekötik majd az embert, és olyan hatalmas bugok sincsenek benne, ami amúgy a Bethesdára jellemző.

Hirdetés

A prémium tulajok számára szeptember 1. óta nyitott az űrkaland, így sokan a szeptember 6-i megjelenés előtt már nekivághattak a bolygók közti repkedésnek. Már ez is elég volt ahhoz, hogy impresszív számok szülessenek: a SteamDB szerint

a Starfield már most elérte a 234 502 egyidejű játékos csúcsát.

Ezen cikk írásakor a negyedik legtöbbet játszott játék a platformon, olyan nagyágyúk mögött, mint a CS:GO, a Baldur's Gate 3 és a Dota 2. És arra számíthatunk, hogy ez a szám a jövő héten, a megjelenés napja után az egekbe szökik, nem beszélve az Xboxon játszó, nem elhanyagolható számú közönségről.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A játék természetesen Twitch-en is népszerű. A streamelők már

3 577 958 órányi Starfield gameplay-t bámultak, a egyidejű nézőszám csúcsa 552 031 volt

- a SullyGnome statisztikái szerint. Jelenleg a Twitch 10 legnézettebb játék között van, és valószínűleg a hétvégén még emelkedni fog, ahogy az érdeklődők a megjelenés előtt streameket néznek.

Mi már tippekkel is készültünk nektek a Starfield megjelenés napjára, és a YouTube csatornatagok bármikor visszanézhetik streamünket is, az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)