Hirdetés

Még PlayStation 5 Próval sem tudod majd stabil 60 fps-sel pörgetni a GTA VI-ot?

|

A Digital Foundry óvatosságra int a PlayStation 5 Próval kapcsolatos túlzott remények miatt.

Hirdetés

A DF Direct tegnapi adásában a Digital Foundry alapítója, Rich Leadbetter elég szkeptikusan beszélt a PlayStation 5 Pro teljesítményéről. Hivatalosan ugyebár még mindig nem kommunikálta a konzolt a Sony, nemrég azonban kiszivárogtak az állítólagos specifikációk is, ebből kiindulva kezdett el következtetéseket levonni.

Ha minden igaz, akkor a "világ új legerősebb konzoljaként" beharangozott PS5 Pro 33,5 TFLOPS teljesítményre lesz képes, ami bitang jól hangzik, csak épp ennek elvileg nem lesz óriási hatása arra, hogy mennyi fps-t lehet kihúzni a vasból.

Rich Leadbetter azt mondta, maga a processzor az, ami igazán aggodalomra ad okot, ugyanis ez szinte ugyanaz, amint ami az alapgépben van, viszont kap egy "High CPU Frequency Mode"-ot, ennek köszönhetően érhető el vele 10%-os teljesítménynövekedés, amivel akár 3,85 GHz-en is futni tud az új proci. 

Hirdetés

Leadbetter szerint ezzel a CPU-val kár is álmodni arról, hogy azok a játékok, amik jelenleg 30 fps-sel mennek a sima PS5-ön, valamilyen csoda folytán képesek lennének majd PlayStation 5 Prón a stabil 60 fps elérésére. Példaként a 2025-ben érkező Grand Theft Auto VI-ot hozta fel egyébként, ami szerinte nem fog tudni 60 fps-sel futni egy ilyen PlayStation 5 Prón, kivéve persze, ha esetleg valamilyen csodára képes a Rockstar. 

A 10%-os növekedés tehát a szakember szerint édeskevés a komoly ugráshoz. Ha minden igaz, akkor idén év végén kiderül, valójában mire is lesz képes a PS5 Pro, ugyanis a 2024-es év ünnepi szezonjára jósolják az új konzol megjelenését. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)