Hirdetés

Még Tolkienen is megpróbál túltenni a Lord of the Rings: Return to Moria

|

A Free Range Games játéka egy fontos területén igyekszik kibővíteni A Gyűrűk Ura-univerzumot.

Hirdetés

Nem könnyű manapság A Gyűrűk Ura-rajongónak lenni, hiszen előbb az Amazon méregdrága, de leginkább feledhetőre sikerült sorozata rúgott bele egyet a franchise-ba, aztán májusban befutott a The Lord of the Rings: Gollum című játék is, ami az utóbbi évek egyik leglátványosabb lebőgésének bizonyult.

A korábban a The Callisto Protocoll és az Oddworld: Soulstorm külsős fejlesztőiként dolgozó Free Range Games ebben a hangulatban (és nem mellesleg egy elképesztően sűrű dömpingidőszakban) próbál betalálni az októberben érkező The Lord of the Rings: Return to Moriával, ami még magára Tolkienre is rá akar licitálni.

Hirdetés

A craftolásra és túlélésre épülő móka ugyanis A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógiákba is besegítő nyelvész, David Salo közreműködésével kibővítette a főszerepet élvező törpök nyelvét, a Khuzdult, amelyről még a legendás író művei sem sokat árulnak el, mivel a lore szerint a szorgos bányászok igyekeztek titokban tartani annak rejtelmeit.

Ezt Jon-Paul Dumont mesélte el az amerikai IGN-nek a gamescom keretében adott interjúban, amelyből kiderül, hogy a Free Range Games végül kidolgozta a Khuzdul hiányzó grammatikai szabályait, és egy lexikont is alkottak a nyelvhez. Ennek hála a karakterünk létrehozásakor akár azt is kiválaszthatjuk, hogy a hősünk kizárólag a törpék nyelvén szólaljon meg.

"Akad néhány ember az interneten, akik megépítették a nyelv saját verzióját, és kezdetben azt gondoltuk, hogy talán ezeket is használhatnánk. Aztán rájöttünk, hogy ezek a munkák nem olyan hitelesen alapulnak Tolkien művén, mint szerettük volna. Így végül kerestünk valakit, aki segít nekünk megírni, a készítés közben pedig sokkal fontosabbá vált nekünk, mint az elején, amikor csupán egy klassz ötlet volt.

- nyilatkozta Dumont a játékbeli Khuzdul evolúciójáról. Ez pedig még mindig nem volt elég: a fejlesztők úgy gondolták, hogy a bányászattól zajos Móriában szükség lenne egy jelnyelvre is, ezért végül ez is megszületett. A kérdés persze, hogy mit szólnak majd a végeredményhez A Gyűrűk Ura világának hírhedten purista rajongói, amikor a The Lord of the Rings: Return to Moria október 24-én befut PC-re és PlayStation 5-re. Az xboxosoknak ugyanakkor várniuk kell, mivel itt a Free Range Games csak valamikor 2024 első felére ígéri a megjelenést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)