Hirdetés

Megadóztatják az erőszakos játékokat?

|

Az Egyesült Államok alelnöke szerint ennek nem lenne jogi akadálya. És értelme?

Hirdetés

Ha valaha is kérdés volt, hogy miről is szól az erőszakos videojátékok boszorkányüldözése (mint amúgy bármilyen harcias eszme, erkölcsös csőszködés), akkor most már kimondom: a pénzről.

Joe Biden, az Egyesült Államok jelenlegi alelnöke szerint simán megoldható lenne az erőszakos videojátékok megadóztatása. Mindezt egy zártkörű tárgyaláson mondta el, melyen a fegyverregisztráció volt a téma.

Biden egy olyan felvetésre válaszolt a fentebb említett szavakkal, ami egy Franklin Graham nevű tiszteletestől származik: mi lenne, ha azokat a cégeket, melyek erőszakos tartalmakat - például filmeket és játékokat - gyártanak, megadóztatnák, a bevételt pedig az erőszakos cselekmények áldozatainak utalnák. Biden szerint ennek nincs jogi akadálya, vagy erre vonatkozó törvényhozói korlátozás. Az alelnök továbbá szívesen olvasna egy átfogó tanulmányt az erőszakos játékok és filmek hatásairól a fiatalokra.

Naná, hogy szívesen venne. Amikor egy hét alatt 11 millió darab Black Ops 2 fogy, akkor sokan felkapják a fejüket, pénzt szimatolva. Mindjárt érthetőbbé válik a vita is a játékok kapcsán, amely természetesen nem alaptalan, de nem is az alapvető problémákról (szülői felelősség, odafigyelés, határok közt tartott játékszenvedély, megfelelő kommunikáció) szól már az első perctől fogva.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Biden azonnal adóztatna, de egyre több ilyen hangot hallani manapság, tehát én tennék rá némi pénzt (mondjuk az adómat?), hogy valamilyen formában lesz még itt játékadó. Elfogult vélemény? Vállalom. Ahogy más is fogja, amikor minden játék, amelyben eldördül egy fegyver, vagy vér fröccsen a padlóra, esetlegesen rajzfilmfigurák kalapáccsal tarkón verik egymást, drágább lesz az "erőszak" miatt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)