Hirdetés

Megérkezett a PlayStation 5 frissítése, tele hasznos új funkciókkal

|

Persze a legtöbben minden bizonnyal annak fognak örülni, hogy a bekapcsoláskor hallható csipogást elnémíthatjuk.

Hirdetés

Egészen a PlayStation 4-generáció végéig érkeztek a konzolhoz olyan frissítések, amik új funkciókkal ruházták fel, kényelmesebbé tették a gép használatát, és várhatóan ugyanez lesz a PlayStation 5-tel. Részben a felhasználók visszajelzéseire hallgatva, részben a tervezők ötletei alapján állt össze a most befutott új verzió is, amit mindenképp érdemes telepíteni.

A kisebb újításai közé tartozik, hogy most már akár 8 TB-os M.2 SSD-t is támogat a gép, így aki nem akar letöltésre várni, ha megkíván egy játékot, jóformán akár az összes játékát is felrakhatja. Szintén kevésbé fontos, hogy a Remote Play most már több androidos készülékkel működik, például Android TV OS 12-es eszközökkel is, és frissült a PS App, melyben reagálhatunk emojikkal az üzenetekre, és csatlakozás előtt megnézhetjük, mivel játszik egy-egy barátunk, aki megosztaná a kijelzőn látottakat velünk vagy bárki mással.

Hirdetés

Béta állapotban, de elérhetővé vált a második kontroller használatának lehetősége, mint kisegítő opció: ezzel két kontroller egyként működik, ami a gyerekeknek, a kevésbé tapasztalt játékosoknak és a fogyatékkal élőknek lehet nagyon hasznos. A menüben navigálásnál be- vagy kikapcsolható a haptikus visszajelzés, ami pedig a hallási nehézségekkel küszködőknek adhat visszajelzést.

Megérkezett továbbá a Dolby Atmos támogatás, a játékok könyvtárunkban való keresésének lehetősége, és elnémíthatjuk a PS5 bekapcsolóhangját, így nem kelti fel a családot, ha éjszaka pihenésképp játszanánk még egy kicsit.

A további, kisebb újítások listája itt található.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)