Hirdetés

Megérkezett a Wii!

|

A mai napon, 14 órai kezdettel volt a Nintendo új konzoljának, a Wii-nek a premierje, melyre volt szerencsénk többünknek ellátogatni. Nagyon sok szépet láttunk, most igyekszem a konkrétumokra helyezni a hangysúlyt.

Hirdetés

Emlékeztek arra, hogy a hírekben néha "VÁÁÁÁÁÁ" szintű hírekről és letöltésekről szoktam megemlékezni? Nos, ez a bemutató lényegében még a VÁÁÁ-val sem fejezhető ki! Frenetikus, mozgalmas, vicces, csoportos, ügyességi, felhasználóbarát, elegáns, megfizethető – körülbelül ezek a szavak forognak végtelen ciklusban most a fejemben, látván és tapasztalván mindazt, amire a Wii képes, amire az új konzol hivatott.

Csomagolás, lehetőségek
Maga a készülék egy nem túl nagy, fehér borítású, álló vagy fekvő helyzetbe tehető gép, a hivatalos adatok szerint alig nagyobb, mint egy normál DVD tok, szerintünk meg pont három DVD tokkal egyenlő - ettől persze még nagyon pofás, valóban nem nagy. A dobozában megtaláljuk magát a gépet, egy Wii Remote irányítót, egy Nunchuk-ot (ez egy kiegészítő, melyet hozzácsatlakoztathatunk a Remote-hoz, bizonyos játékoknál elengedhetetlen), egy Sensor Bar-t (ez gyakorlatilag a mozgásérzékelő), és extraként kapunk egy Wii Sports DVD-t is, melyen öt játék található. Ezzel máris megkezdhetjük a próbálkozást, és persze meg is tanulhatjuk a kontroller kezelését. Nyilván ahhoz, hogy a konzol igazán élvezetes legyen, azonnal érdemes venni hozzá legalább még egy Remote-ot és egy Nunchuk-ot (sajnos ez a két termék nem egyben, csak külön vásárolható meg), ezzel persze némileg növekszik a vételi ára. Ha már az árnál tartunk: 70 ezer forint lesz a pakk egyben, és egészen pontosan 2006. december 8-tól lehet megvásárolni. A bibi sajnos csak az, hogy már most, elővételben elfogytak a kis hazánkba szánt első készletek, remélhetőleg hamarosan újabb szállítmány érkezik majd.



Többféle érdekes szolgáltatással indul az alap gép. Különféle „csatornákon” eljuthatunk egy szélesebb terepre, ezek nagy részéhez internetkapcsolatra lesz szükségünk. A csatornákról csak röviden:
Disc Channel: Itt játszhatunk az új Wii, vagy bármelyik korábbi, Nintendo GameCube-os játékkal.
Mii Channel: egy nagyon jópofa ötlet, melynek lényege, hogy mindenki csinálhat magának kis karaktert – arcot, szemet, szájat, színeket választhatunk, majd az elkészített karaktert elmenthetjük a kontrollerre. Ha átmegyünk mondjuk egy haverhoz, így nála is a saját karakterünkkel nyomulhatunk, persze csak a Nintendo saját játékaival (mint például a Sports)
Photo Channel: az SD kártyánkra készített digitális képeket tudjuk vele megnézni, kivetíteni, vagy akár módosítani, esetleg zenei aláfestéssel prezentálni mindet a családnak (MP3 támogatás adott, a muzsikát bármikor cserélhetjük).
Forecast Channel: ahogy a neve is mutatja, a világ bármelyik tájáról lekérhetjük az aktuális időjárást, vagy éppen előrejelzést.
News Channel: egy, még nyilván korai fázisban lévő fejlesztés, melyben ingyenesen olvashatunk nagyvilági híreket. Most még kevesebb forrás van, 2007 környékén már több száz, esetleg több ezer hírforrás is elképzelhető.
Wii Shop Channel: itt kezd igazán érdekessé válni a dolog, ugyanis ezen a részen vásárolhatunk rengeteg extrát. Wii pontokat kell vennünk (hamarosan kapható lesz a boltokban egy 2000 pontos feltöltőkártya, hasonló, mint a WOW Game Card), és ezekkel vásárolhatunk a virtuális világban többek között játékokat. Egy kétezer pontos kártya ára 20 dollár körüli forintban mérhető majd.
Internet Channel: egy speciális böngésző segítségével szörfölhetünk a neten, természetesen teljesen új élményt nyújt, mint amit eddig tapasztalhattunk a hálón – köszönhetően a teljesen egyedi kontrollernek.
Wii Message Board: üzeneteket hagyhatunk a családtagonak például, körülbelül úgy, mintha a hűtőre ragasztanánk cetlit. Hát nem aranyos? :)


Megérkeztünk, "szétteszteltük"
Már jó előre kitaláltuk, hogy a sajtótájékoztató megkezdése előtt jóval odamegyünk, hogy legyen lehetőségünk nyomulni. A taktika bevált, és fantasztikusan szórakoztunk. Viszonylag ígéretes indítottam teniszes Wii-s pályafutásomat, aztán Gyu, annak rendje és módja szerint helyretett - bárcsak kint lett volna az NFS: Carbon, hejjjjj, mit kapott volna :). Másik nagy reménysugár a The Legend of Zelda: Twilight Princess volt, melyet szintén ki lehetett próbálni. A legzseniálisabb benne talán (túl azon, hogy az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb Nintendo névként van számontartva), hogy szinte megszámlálhatatlan lehetőséget lehetett előcsalni a kontrollerből. Horgászat, céllövés, kardozás, futás, lovaglás, és még sorolhatnám. Az interaktivitás hatalmas ereje ennek a konzolnak, főleg, hogy sokkal jobban beleéljük magunkat a játékba, mint bármely más konzol vagy akár a PC esetén. Valószínűleg ez lesz az a bizonyos fegyvertény, melytől komolyan félhet a Microsoft és persze a Sony is, de tény, hogy az ő konzoljaik bizonyos képességekben jóval megelőzik a Wii-t. A legfőbb ilyen dolog a grafika: a Wii hardvere nem sokban különbözik a GameCube-tól, legalábbis teljesítményre, míg a PS3 és Xbox 360 esetén ugyebár iszonyatosan komoly fejlesztéseket eszközöltek. A Nintendo úgy gondolta, hogy inkább egy közösségi konzolt csinál, amivel sokkal szívesebben játszunk többen, mint egyedül. Úgy gondolom, - és ezzel azt hiszem Bad Sector, Gyu, Berkenye, Sam. Joe és további megjelent ismerősök tökéletesen egyetértenek – hogy ezt bizony piszok jól sikerült megragadnia a cégnek, és akármennyire is elmaradott grafikáról kell beszéljünk bizonyos esetekben, (azért egy NFS: Carbon, egy Red Steel vagy egy Call of Duty 3 még mindig nagyon szép!) a játékélmény profira sikerült.


Haj-haj, de messze van még december 8...
Miután kijátszottuk magunkat, letámadtam egy kedves marketinges hölgyet, és megkérdeztem, hogy hol kell fizetni, Wii-t akarok most. Hamar elpirult, és bátortalanul mondta, hogy "háát, még sajnos nincs". Persze tudtam jól, de gondoltam bepróbálkozom, hátha. A december 8-as megjelenés most még távolibbnak tűnik, mint eddig hittem, és sajnos, legnagyobb bánatomra nincs is olyan játék, amivel addig tudnék nyomulni. Az új Rainbow Six ugye még nem jelent meg, a Gears of War meg Xbox 360... hmm, lehet, hogy átrontok Bad Sectorhoz, aztán legalább azt végigtolom, mielőtt megérkezik a Wii-m, mert akkor aztán ugrott minden szabadidőm azt hiszem… Előre félek, hogy mit fog szólni a… hmm, node kit érdekel? Bárki, bármit mond, december 8-tól úgyis Wii-zni kell, mert Wii szép, Wii jó, Wii… Wii… VÁÁÁÁÁ :). Most pedig átadnám a szót Bad Sector mesternek, ha már így szépen, ketten irogattunk a stuffról:

Szép új wiilág?
A mai napon végre első kézből vizsgálhattuk meg a Nintendo Wii konzolt egy remekbe szabott kis bemutató keretében. Mivel Zero úgyis írt egy általános összefoglalót, amelyben gondolom elmeséli nektek rendkívül pozitív benyomásait és a technikai részleteket is, én egy kicsit másik szemszögből, a hardcore, "magányosabb" játékos nézőpontjából szeretném veletek megosztani tapasztalataimat.


Nem az én wiilágom...
Amit már eddig is sejteni lehetett, az számomra még inkább egyértelműbbé vált: a Wii tipikus "buli-gép": hatalmas fun együtt, vagy egymás ellen csápolni valamilyen remek kis sportjátékban. Zero már a Wii rendezvényen elárulta, hogy december 8.-án azonnal vesz egy Wii masinát, és rendez egy jó kis bulit - na ezt a világ minden kincséért se hagynám ki. :) Viszont magamnak valószínűleg nem vennék Wii-t - leginkább amiatt, mert én a konzolt főleg az exkluzív játékfelhozatal miatt szoktam venni, és a Zeldán kívül egyelőre más olyan játék nincs, amire nagyon ráizgulnék.

70 rongyért elwiiheted
Ahogy ránéztem a szoftverfelhozatalra, nagyobb nevek közül általában olyan címek lesznek, amelyek más konzolokra is megjelentek: Need for Speed: Carbon, Splinter Cell: Double Agent, Call of Duty 3 - leszámítva persze a Wii Sports című játékot, amit a géphez adnak. Aki tehát szeretne játszani a Call of Duty 3-mal (amely ugye nincs PC-re...) és emiatt valamelyik konzol vásárlásán tanakodik, annak mindenképp érdemes megfontolnia a Wii-t is, hiszen Magyarországon a 70.000 Ft. körüli ár igen baráti a többi konzolhoz képest. Ha viszont csak a Zelda miatt vennél Wii-t és már van GameCube-od, akkor jól gondold meg, mert később te masinádra is megcsinálja a Nintendo a Twiligth Princess-t. (Azért jó fejek a Nintendo-nál. :)


Vegye, wiigye?
Ez a hadonászós megoldás számomra alapvetően a "jópofa" kategóriát képviseli, és picit nehezen veszem rá magam (némi alkohol bátorítása kell hozzá :), hogy kipróbáljam egy buli keretében. DE (és ez sokak számára egy nagy DE :) az tagadhatatlan, hogy hihetetlenül jól "eltalálták" az FPS irányítást, ez rendkívül jól kézre esik és ez bizony nagy vonzerő azok számára, akik rühellik a gamepados FPS-ezést. Jópofa volt még a karddal és íjjal való hadonászás a Zeldában is, egy időre biztos kipróbálnám, de hosszú távon szerintem fárasztana, én már csak egy ilyen punnyadt gamer vagyok. :P
Összességében tehát azoknak tudom ajánlani a Wii-t, akik szeretnének jó kis bulikat rendezni vele, akik viszont az elmélyültebb, otthon ülősebb, szóló játékokat kedvelik inkább, azoknak egyelőre talán kedvezőbb alternatíva az Xbox 360 (Gears of War, Mass Effect, Grand Theft Auto IV), vagy a hamarosan megjelenő Playstation 3 (Final Fantasy sorozat, Devil May Cry 4, Metal Gear Solid 4, illetve szintén GTA IV). Szóval kinek a pap, kinek a papné tipikus esete forog fent most is. :)

Bad Sector



Címkék: #nintendo
Platformok: Nintendo Wii
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)