Hirdetés

Megérkeztek a Toshiba első HD-DVD lejátszói Japánba

|

A Toshiba pénteken megkezdte HD-DVD lejátszóinak szállítását Japánban. Ezzel a vállalat világelső lett az újgenerációs adattárolók lejátszóinak terén. A Blu-ray vetélytársának szánt HD-DVD lejátszók bolti ára nagyjából 940 dollárnak megfelelő japán jenért vihetők el. A vállalat tervei szerint a 2007. március végén záródó aktuális üzleti évben 6-700 ezer példányt tudnak majd ilyen lejátszókból értékesíteni.

Nagyjából április-június környékén megjelenhetnek a számítógépekbe szánt HD-DVD olvasó egységek is. Az új technológia terjedésének azonban gátat szab annak horribilis ára. S mivel egyidejűleg két formátum is verseng az elsőségért, a fogyasztók egyelőre bizonytalanok, hogy melyiket is válasszák - és inkább nem vesznek semmit. A HD-DVD-nek előnyt jelenthet a korábbi piaca kerülés, a Blu-ray viszont az ősszel megjelenő PlayStation 3 játékgéppel tehet szert nagyobb népszerűségre: abban ugyanis Blu-ray olvasó kap majd helyet.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)