Hirdetés

Meghalt a Fallout és számos Star Trek-játék írója, Scott Bennie

|

Kiemelt munkái közé tartozik az első Fallout, a Starfleet Command és a Starfleet Academy is. 61 éves volt.

Hirdetés

Egy újabb játékfejlesztő-legendával lettünk kevesebben, miután tüdőgyulladás szövődményei miatt életét vesztette Scott Bennie. Meglehet, a fiatalabb játékosok közül kevesen hallották a nevét, de fontos szerepet töltött be az Interplay Entertainment, és ezáltal a játékipar életében a '90-es években.

Ő volt a kiadó korai A Gyűrűk Ura adaptációinak, a J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings, Vol. I-nek és folytatásának, a J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings, Vol. II: The Two Towersnek, továbbá a Castles and Castles: The Northern Campaignnek az egyik tervezője és producere.

Hirdetés

Azonban leginkább íróként kamatoztatta a tehetségét, így olyan klasszikusok stáblistáján szerepel, mint a Castles 2: Siege and Conquest, a Star Trek: Starfleet Academy, a Star Trek: Judgment Rites, a Star Trek: 25h Anniversary, a Star Trek: Starfleet Command, a Star Trek: Starfleed Command 2, a Descent, a Descent to Undermountain, a Stonekeep, a Champions of Norrath, a Sim City feljavított, CD-lemezes kiadása és végül, de nem utolsósorban: az első Fallout.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Utóbbi kapcsán néhány évvel ezelőtt  meglehetősen szerényen fogalmazott:

"Nem sok mindent csináltam a Falloutban, pár térkép, a Hub [ez az egyik helyszín] bizonyos részei és pár rendszerüzenet köthető hozzám. Meg a Mysterious Stranger Perk [ezt választva alkalmanként a segítségünkre sietett harc közben egy titokzatos idegen]. És persze én neveztem el Dogmeatet - ha valami maradandót alkottam írói pályafutásom során, akkor az a kutya neve lesz [ő volt az egyik társunk - a szerk.]."

Ezt idézte fel Brian Fargo, az Interplay alapítója, az inXile Entertainment jelenlegi vezetője is a Twitteren, néhai kollégáját búcsúztatva. És így tettek még sokan pályatársai közül Colin McCombtól Rebecca Heinemannig. 

Bennie-nek a videojátékok világán kívül is sikerült egyébként maradandót alkotnia, számos Dungeons & Dragons kaland és kiegészítő kötődik hozzá, de a Champions, a Marvel Superheroes, a Mutants & Masterminds és a World of Warcraft rajongói is sokat köszönhetnek neki. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)