Hirdetés

Meghalt az AllofMP3, indult az MP3Sparks!

|

Elesett a RIAA és a nyugat ellen folytatott harcban az az illegálisnak mondott oldal, amit nemrég még hihetetlen pénzek megfizetésére akartak rábírni.

Hirdetés

Aki esetleg nem ismerné a hírhedt AllofMP3.com történetét, annak összefoglalva: ez egy orosz oldal, ami sokak szemében az iTunes „ócsó” változata volt: a nyugati és 100% legális oldalak töredékéért lehetett dalokat letölteni, mivel az oldal a letöltések után csak a helyi szerzői jogvédőknek fizetett jogdíjat – így saját elmondása szerint legálisan működött. Persze ha valamit olcsón szerez meg az ember, azzal nagy valószínűséggel valami nincs rendben: a RIAA dalonként 150.000 amerikai dollárt követelt, ami potom 1650 milliárd dolláros kiadást jelentett volna az üzemeltetőknek (összehasonlításul a mostani leggazdagabb ember a világon nem egész 70 milliárd dolláros – bevallott – vagyonnal rendelkezik). Ezt természetesen nem fizették ki. Ezek után az Egyesült Államok diplomatái egy gazdasági megállapodás aláírásakor külön pontban konkrétan megnevezve az oldalt követelték az orosz féltől a lekapcsolást, és a megfelelő jogi szabályozást az országban.
Persze még ha a leghatalmasabbak – legyen az az USA vagy a dollár milliárdokkal dobálózó zeneipar – is fogtak össze, egyesek akkor is ellenállnak: az oldal másolata azonnal elindult MP3Sparks néven, és ugyanazt a szolgáltatást nyújtja - bár azóta természetesen már azt is eltávolították.

allofmp3_logo.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)