Hirdetés

Megint áll a bál a Diablo IV kapcsán, ismét bannal fenyeget a Blizzard

|

A játékosok újabb hibát használtak ki előnyszerzésre, a Blizzard már lépett is az ügyben.

Hirdetés

Bár még egyetlen játékkal sem keresett annyit a Blizzard, mint a Diablo IV-gyel, az utóbbi időben elterelődött a fókusz a sikerekről. Először a Season 1 érkezését előkészítő patchcsel sikerült rengeteg játékos élményét tönkrevágni, majd egy szervereket érintő bug miatt összefuthattak a Seasonal és Eternal karakterek, amit sokan ki is használtak, és ban lett a jussuk

Most hasonló balhé zajlik a Diablo 4-ben, miután felbukkant egy olyan exploit, amivel egyes játékosok duplikálhatták a tárgyakat vagy aranyakat, méghozzá egymás közötti kereskedéssel. 

Hirdetés

A dolog úgy működött, hogy az egyik felhasználó kereskedést kezdeményezett egy másikkal, a tárgyakat vagy aranyat a megfelelő helyre rakta, majd a Diablo 4 klienst bezárásra kényszerítette. Ezt követően újra bejelentkezett a játékba, és a tárgyak vagy az arany újra megjelentek a leltárában, csakhogy a másik félnél is felbukkantak, szóval megduplázták a javakat. A csalást természetesen jelentették a Blizzardnak, és nyilván a fejlesztők sem vakok, szóval gyorsan cselekedtek is. 

A csapat képviselője jelezte Redditen, hogy további értesítésig felfüggesztették a játékosok közötti kereskedés lehetőségét, és kitiltást helyeztek kilátásba azok számára, akik kihasználták a hibát:

"További értesítésig felfüggesztettük a Diablo IV-ben a játékosok kereskedését egy arany- és tárgyduplikációs exploit miatt. Dolgozunk a probléma javításán, és amint visszaállítottuk a kereskedési lehetőséget, tájékoztatni fogunk titeket. Amint ez megtörtént, továbbra is figyelni fogjuk ezt a tevékenységet, hogy mindenki számára egészséges játékélményt biztosítsunk. Mint mindig, minden olyan fiókot, amely arany- és tárgyduplikációs exploitot követ el, a végfelhasználói licencszerződésünknek megfelelően fogunk kezelni. Köszönjük, hogy jelentettétek ezt a hibát, és köszönjük a türelmeteket."

De aggodalomra semmi ok: egy másik bejegyzésből kiderült, hogy azoknak nincs okuk félni, akik véletlenül üzleteltek egy olyan játékossal, aki élt ezzel a módszerrel. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)