Hirdetés

Megint elhalasztották az ígéretes cyberpunk játékot

|

A Replaced fejlesztői nem a zsúfolt őszi felhozatal miatt döntöttek így.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a Sad Cat Studios, hiszen hiába formálódik évek óta náluk a pixel art stílust modern grafikai megoldásokkal és trükkös kameranézetekkel keverő, 2,5D-s cyberpunk akció-platformer, a Replaced, tavaly az ukrajnai háború miatt el kellett csúsztatniuk a megjelenést. A csapat tagjai ugyanis vegyesen fehérorosz és ukrán nemzetiségűek, többségük pedig az érintett régiókban élt, ezért új helyre kellett költözniük, így pedig nem tudták tartani a 2022-es dátumot. 

A különleges projekt azonban - amelynek középpontjában egy emberi testben csapdába esett mesterséges intelligencia áll, ami az alternatív '80-as években keresi a válaszokat a létezése természetét érintő kérdésekre - még idén sem fog megérkezni, hiába várták a Game Pass-előfizetők. 

Hirdetés

Az Eurogamernek eljuttatott nyilatkozatában a Sad Cat Studio bejelentette, hogy a Replaced sajnos 2023-ban sem fog megjelenni, 2024-re kellett halasztaniuk. Bár kézenfekvő lenne, hogy a háttérben a zsúfolt őszi időszak álljon (olyan újdonságokkal, mint a Starfield, a Mortal Kombat 1, a Lies of P, az EA Sports FC 24, az Assassin's Creed Mirage és a témába vágó Cyberpunk 2077: Phantom Liberty), a fejlesztők valójában azért döntöttek így, mert azt szeretnék, hogy a Replaced különleges és emlékezetes legyen mindenki számára, és nem engedhetik meg maguknak, hogy egy gyenge minőségű játékot adjanak ki, ezért a plusz fejlesztési idő érdekében jövőre csúszik a premier. 

"Először is, be kell ismernünk: a játékfejlesztés nehéz. A maga nemében kifizetődő is, de leginkább csak nehéz. Szeretnénk tiszteletünket kifejezni minden csapat előtt, akik végig viszik a projektjüket - legyen az bármilyen kicsi vagy nagy. Ez óriási teljesítmény. Ez az első játékunk, és minden egyes aspektusát a lehető legjobbá akarjuk tenni. Ez rengeteg erőfeszítést igényel - többet, mint amit valaha is el tudtunk volna képzelni. Ugyanakkor hangsúlyozni szeretnénk, hogy tisztában vagyunk a játék terjedelmével, és nagyon is tisztában vagyunk a túlígérés és alulteljesítés csapdáival. Hogy szemléltessük: a főszereplőnek több mint 500 aprólékosan, kézzel készített animációja van, amelyek csak a platformerezéshez készültek (szerencsére már végeztünk vele)."

A Replaced így valamikor 2024-ben érkezik csak PC-re és Xbox Series X/S-re, viszont az nem változott, hogy az első naptól kezdve játszhatják majd a Game Pass előfizetők. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)