Hirdetés

Until Dawn, Armikrog - 2015. augusztusi játékmegjelenések

|

A nyári „szünetről” visszatértve kezdődik az újabb roham, augusztus második felében megérkeznek az ősz első legjobban várt címei, köztük az Until Dawn, az Armikrog, a Dishonored: Definitive Edition, a Shadowrun: Hong Kong, a Disney Infinity 3.0 és a Zombi.

Hirdetés

Reméljük, az elmúlt két hónap elég volt arra, hogy bepótoljátok a tavasszal kimaradt játékokat, ugyanis ha most még nem is, augusztus második felétől már teljes mértékben az őszi felhozatalra kell koncentrálni. Szeptember elején indul be az élet, és egészen december első második hetéig nem lesz megállás, úgyhogy pénztárcákat elő, készítsetek egy listát, priorizáljatok, és próbáljatok elég időt szakítani a játékra. Egyelőre nézzük, mit kínál augusztus.

 

Rare Replay - augusztus 4. - Xbox One [Előrendelés]

Kezdésnek mindjárt a jövő héten jön egy harminc játékot tartalmazó csomag, a Rare Replay. A Rare fejlesztőcsapat idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját, ezért úgy döntött, összeszedi legjobb játékait 1983-tól egészen 2008-ig, és minimális változtatásokkal kiadja őket Xbox One-ra. A csomag tartalmazza többek között a Battletoadst, a Killer Instinct Goldot, a Banjo-Kazooie-t, a Perfect Darkot és a Viva Pinata sorozat két részét is, de licencproblémák miatt a Donkey Kong Country és a GoldenEye 007 sajnos kimaradtak.

The Castle Game - augusztus 4. - PlayStation 4

Annak, aki mindig is inkább az építkezős részt szerette a stratégiai játékokban, biztosan tetszeni fog a The Castle Game, melyben várakat, erődöket építhetünk, hogy vissza tudjuk verni a különböző támadásokat. Mivel a fejlesztők nagy Warcraft, Gyűrűk Ura és Trónok harca rajongók, a különböző zónákat ezek világai inspirálták.

 

Everybody's Gone to the Rapture - augusztus 11. - PlayStation 4

A Dear Esther szellemi utódjaként érkezik egyelőre kizárólag PlayStation 4-re az Everybody's Gone to the Rapture. A játék a világ végével kezdődik, egy kis angol falut bejárva kell kitalálnunk, pontosan mi történt, ki hogyan élt és hogyan halt meg. A földön elhagyott játékok hevernek, már senki nem arat, de a szélmalom tovább őröl. Csak és kizárólag rajtunk áll, hogy hogyan felfedezzük fel a szabadon bejárható területet, és hogyan rakjuk össze végül a darabokból a teljes képet.

Goat Simulator - augusztus 11. - PlayStation 3, PlayStation 4

Tovább csökken azon plaformok száma, amikre még nem jelent meg a Goat Simulator. Augusztusban megérkezik a PS3-as és PS4-es változat, amiben a GoatVR, avagy a „legautentikusabb GoatVR élmény” debütál, és igazából fogalmunk sincs, mi az, csak annyi a biztos, hogy még félkész, és hogy jelenleg nem kell hozzá virtuális valóság szemüveg.

Gauntlet: Slayer Edition - augusztus 11. - PlayStation 4 

A Helldiverst is fejlesztő Arrowhead stúdió készíti el a '80-as évek egyik legendás játéka, a Gauntlet felújított változatát PS4-re. Egyszerre akár négyen is kalandozhatunk a szörnyekkel tömött dungeonökben négy, egymástól különböző hőst irányítva. Vannak előre elkészített és véletlenszerűen generált pályák is, meg egy csomó újítás, ami még a tavaly megjelent PC-s változathoz képest is új. Mindent felsorolni sok idő lenne, a trailer viszont segít.

Toy Soldiers: War Chest - augusztus 11-12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Toy Soldiers sorozat mindig is Xbox-exkluzív volt, de a Toy Soldiers: War Chest már PC-re és PlayStation 4-re is kapható lesz. A játékmenet hasonló a korábbi részekéhez, meg kell védenünk a játékos dobozt az ellenfelektől úgy, hogy lövegeket építünk, fejlesztünk. A mesterséges intelligencia ezúttal cselesebb, nehezebb lesz visszaverni a seregeket. Néhányatok számára döntő pont lehet, hogy a Hall of Fame Edition tartalmazza a G.I. Joe-ból Cobra Commander és Duke, az Assassin's Creedből Ezio, a Masters of the Universe-ből pedig He-Man karakterét és a hozzájuk illően megalkotott seregeiket, de aki szeretné, egyenként is megvásárolhatja őket.

Brothers: A Tale of Two Sons - augusztus 12. - PlayStation 4, Xbox One

A Brothers az utóbbi évek egyik legcsodálatosabb indie játéka volt, és szerencsére ennek megfelelően jól is fogyott, így a fejlesztőcsapat elkészítette a PS4-es, Xbox One-os változatokat is. Ezek alapvetően nem különböznek a korábbiaktól, de fejlesztői kommentárral, külön meghallgatható betétdalokkal és egy koncepciórajzokat tartalmazó galériával látták el őket. Szeptemberben – valamiért – dobozosan is kiadják majd, augusztusban csak a digitális változatot kapjuk meg.

 

Bedlam - augusztus 13. -  PC, PlayStation 4, Xbox One

Kickstarter projektként indult, jelenleg a Steamen tanyázik Early Access-címként, augusztus közepe táján pedig teljes verzióban is megjelenik a pörgős Bedlam, ami a skót szerző, Christopher Brookmyre azonos nevű regénye alapján készült. Alapvetően egy FPS, amiben Heather Quinnt, egy tudóst irányítunk, aki tesztalanynak jelentkezik egy kísérlethez, viszont amikor felébred, egy videojátékban találja magát. A Bedlam abba a korba repít minket vissza, amikor az FPS-ekben tényleg csak lövöldözni kellett, nem voltak átvezetők, QTE-k, de amikor épp nem lövöldözünk, más műfajokba is belekóstolhatunk. A hónap egyik legérdekesebb játéka, aki játszott bármilyen belső nézetű lövöldözős játékot az elmúlt évszázadban, élvezni fogja.

 

Armikrog - augusztus 18. - PC, Mac, Linux

Még most is nehezen hisszük el, de a The Neverhood szellemi utódja, az Armikrog nem hogy készül, már majdnem kész is. Doug TenNapel és csapata a 90-es évek egyik legzseniálisabb kalandjátékát idézi meg, csak Klaymen helyett két főszereplő, Tommynaut és vak, de beszédes kutyája, Beak-Beak kalandoznak egy fura bolygón, és az azon található Armikrog erődben. Első körben a fent említett platformokra jelenik meg, viszont később PlayStation 4-re és Wii U-ra is elkészítik.

 

Volume - augusztus 18. - PC, Mac, PlayStation 4

A hónap indie-áradatához csatlakozik Mike Bithell, a Thomas Was Alone fejlesztőjének újdonsága, a Volume. Egy lopakodós játékról van szó, amiben különböző zónákban kell átjutni az őrökön, akiket nem tudunk kinyírni, de számos eszközzel vonhatjuk el a figyelmüket.

 

Final Fantasy Type-0 HD - augusztus 18. - PC

Konzolokra márciusban jelent meg a Final Fantasy Type-0 felhúzott kiadása, ami az alapjátéktól grafikája mellett csak annyiban tér el, hogy nincs benne a PSP-s változatban játszható multiplayer, viszont van több új nehéségi szint, teljes kontroller támogatás, Steam achievementek és kártyák, állítható motiun blur, több vér és néhány egyéb apróság.

 

Zombi - augusztus 18. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A ZombiU nem volt rossz, csak a Wii U tulajok és a játék iránt érdeklődők közös halmaza volt túl szűk. A Ubisoft most megint nekifut, levágta az U-t a játék címének végéről, és átalakította, hogy a PC és a jelenlegi konzolok lehetőségeihez igazodjon. A Wii U gamepadjének képernyőjén megjelenő térkép a fő képernyőre került, a HUD pedig minimális, hogy a folyamatos rettegés, ami a ZombiU-t különlegessé tette, itt is megmaradjon. Grafikai fejlesztésre ne számítsatok, de ettől függetlenül érdemes ránézni, ha bejön a téma.

Shadowrun: Hong Kong - augusztus 20. - PC, Mac, Linux

Nem nagy meglepetésre a Shadowrun: Hong Kong megvalósításához szükséges összeg hamar összegyűlt, a játék Kickstarter kampányában 1,2 millió dollárt sikerült összeszedni a várt 100 ezer helyett. A Shadowrun és Shadowrun: Dragonfall kvázi folytatása Hong Kongban játszódik, ahol egy természetfeletti erő készül romlásba taszítani mindent. A játék sok funkciót örököl a Dragonfalltól, de újításokat is hoz, úgyhogy ha az előző részekbe órákat öltetek, ezt sem érdemes kihagynotok.

 

Gears of War: Ultimate Edition - augusztus 25. - PC, Xbox One [Előrendelés]

Meglepő módon a Microsoft csak kis léptekkel halad, és ahelyett, hogy például Marcus Fenix Collection néven kiadta volna a Gears of War sorozat első három részét, csak az eredeti epizódot újította fel. A Gears of War: Ultimate Edition viszont önmagában is elég, ráadásul öt olyan fejezetet is tartalmaz, amit korábban még soha nem láthattunk. Aki Xbox One-ra veszi meg, biztos, hogy automatikusan hozzáférést kap a Gears of War 4 bétájához. 

Madden NFL 16 - augusztus 26. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Az ősz közeledtével a sportjátékok új részei is megérkeznek, kezdve az Egyesült Államok kedvence, a Madden NFL széria idei tagjával. Kicsit ködös, hogy milyen újításokat hoz, de egy új játékmód biztosan lesz, amiben saját csapatot állíthatunk össze. Természetesen vannak apróbb módosítások is, de hogy ezek mennyit számítanak, az úgyis csak játék közben derül ki.

Until Dawn - augusztus 26. - PlayStation 4 [Előrendelés]

A Sonynak nincs túl sok exkluzívja erre az évre (a Microsoftnak sincs sokkal több, egyébként), de a The Order: 1886 és a Bloodborne után pár hónappal jön a régóta várt Until Dawn, ami a klasszikus tinihorrorok elemeiből merít, valószínűleg egy kicsit klisés lesz, de már interaktív mivolta miatt is nagyon kíváncsiak vagyunk rá. 

Warhammer 40,000: Regicide - augusztus 26. - PC

Közel negyvenezer Warhammer játék jön idén és jövőre, ezek egyike a Regicide, ami tulajdonképpen egy sakk, kicsit átalakítva. Nem mindig a király beszorítása a cél, de ha hagyományos sakkot játszanánk, azt is megtehetjük a Classic Battle Mode-ban.

 

Devil's Third - augusztus 28. - Wii U [Előrendelés]

A THQ összeomlásakor a Nintendo mentette meg a Devil's Thirdöt, ennek ára viszont az exkluzivitás volt. A Valhallának azért sikerült kiküzdenie, hogy ha más platformra nem is, PC-re legalább kiadhassa a játékot, de a PC-s változattal csak többjátékos módban fogunk tudni játszani. A Devil's Third maga egyébként egy TPS-FPS hibrid, amiben kaszabolni, lőni, mészárolni kell vakulásig.

Satellite Reign - augusztus 28. - PC, Mac, Linux

A Syndicate sorozat szellemi utódjának kikiáltott Satellite Reign szintén a Kickstarternek köszönheti, hogy létrejöhet. Early Accessben nagy sikerrel fut, és a hónap végén megjelenik a teljes változat. Négy ügynököt irányítunk egy cyberpunk város utcáin, akikkel lopakodva, vagy épp nem olyan csendesen kell elfoglalnunk a szabadon bejárható várost.

 

Disney Infinity 3.0 - augusztus 28. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

A Disney Infinity idei része már csak azért is érdekes, mert a Star Wars van a fókuszban. A különböző play setek között találunk olyat, ami a Klónok támadása utáni időkben játszódik, olyat, ami a régi trilógia idejében, és idővel persze érkezik egy csomag, ami a Star Wars VII-et veszi alapul. Emellett lesz még egy rakás másik Disney karakter, érkezik egy Agymanók csomag is, és persze sokat javítanak a játékmechanikákon. Jó lesz, meglátjuk, Star Wars játékként mennyire állja meg a helyét.

 

One Piece: Pirate Warriors 3 - augusztus 28. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4

Nem telhet el hónap japán import nélkül, most a harmadik One Piece: Pirate Warriors játékot kapjuk meg. Elsősorban nyilván a One Piece kedvelőinek szól, ők tudni fogják, mi miért történik, a többieknek viszont nem feltétlenül érdemes belevágni.

 

Dishonored: Definitive Edition - augusztus 28. - PlayStation 4, Xbox One

Nem telhet el hónap remaster nélkül. A Dishonored: Definitive Edition valamikor augusztusban jelenik meg, és amellett, hogy feljebb húzzák a grafikát, tartalmaz majd minden DLC-t, ami az alapjátékhoz megjelent.

 

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City - augusztus 31. - PC, Mac

Most, hogy a The Elder Scrolls Online újjászületett és konzolokon is gond nélkül fut, jöhetnek a nagyobb kiegészítők. A sort az Imperial City nyitja, mely több órányi sztorival, bővített veterán rangokkal, egy új fizetőeszközzel, két új dungeonnel, új szörnyekkel, craftolható setekkel és egyéb jóságokkal bővíti ki a játékot. A sztori központjában Molag Bal áll, többnyire az ő seregei ellen kell harcolnunk. Az ESO Plus-osoknak ingyenes, a többieknek 2500 koronát kell kifizetni érte. A konzolosoknak pár héttel többet kell várni.

2015. szeptemberi játékmegjelenések

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - szeptember 1. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC [Előrendelés]

Armello - szeptember 1. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4

Act of Aggression - szeptember 2. - PC

Company of Heroes 2: The British Forces - szeptember 3. - PC

Mad Max - szeptember 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Broken Sword 5: The Serpent's Curse - szeptember 4. - PlayStation 4, Xbox One

Tearaway Unfolded - szeptember 8. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Super Mario Maker - szeptember 11. - Wii U [Előrendelés]

Forza Motorsport 6 - szeptember 15. - Xbox One [Előrendelés]

Destiny: The Taken King - szeptember 15. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City - szeptember 15. és 16. - Xbox One, PlayStation 4

Pro Evolution Soccer 2016 - szeptember 17. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Mighty No. 9 - szeptember 18. - PC, Mac, Linux, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

Skylanders SuperChargers - szeptember 20. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

Blood Bowl 2 - szeptember 22. - PC, PlayStation 4, Xbox One

SOMA - szeptember 22. - PC, PlayStation 4

FIFA 16 - szeptember 25. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Grand Ages: Medieval - szeptember 25. - PC, PlayStation 4

LEGO Dimensions - szeptember 27. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

NBA 2K16 - szeptember 29. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

NBA Live 16 - szeptember 29. - PlayStation 4, Xbox One

Fallout Anthology - szeptember 29. - PC [Előrendelés]

Adr1ft - szeptember - PC, PlayStation 4, Xbox One

The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut - szeptember - PC, Mac

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)