Hirdetés

Megjelenési dátumot kapott egy régóta várt második világháborús játék

|

Nem kell már túl sokat várnunk arra, hogy végre belevethessük magunkat a Men of War 2 ütközeteibe.

Hirdetés

Jóllehet már nem készül annyi valósidejű vagy körökre osztott, esetleg a két megoldást ötvöző stratégiai játék, mint az ezredforduló környékén, de szó sincs arról, hogy teljesen a partvonalon kívülre szorult volna a műfaj. Sőt, az utóbbi években több patinás széria is új epizóddal gazdagodott (lásd: Age of Empires IV, Company of Heroes 3, Knights of Honor 2: Sovereign), más folytatások pedig, mint például a Homeworld 3 lassan-lassan egyre közelebb araszolnak a megjelenésük napjához.

Az utóbbi halmazba tartozik a Best Way régóta futó második világháborús sorozatának, a Men of Warnak az első teljes értékű folytatása, melynek eredetileg már tavaly fel kellett volna kerülnie a Steam, az Epic Games Store és más piacterek digitális polcaira, ám az orosz-ukrán háború közbeszólt. Az ukrán stúdiónak új, biztonságos helyet kellett találnia a munkavállalók és családtagjaik számára, messze a frontvonalaktól, és amíg a költözködés lezajlott, értelemszerűen szünetelt a fejlesztés.

Hirdetés

Mostanra viszont ismét sínre került a projekt, mi több, olyan jól halad, hogy már a premierdátumról is leránthatták a leplet: a Fulqrum Publishing szeptember 20-át szemelte ki az egyre zsúfoltabbá váló őszi szezonban.

Noha idén már volt alkalmuk a műfaj és a téma kedvelőinek átírni a történelmet, illetve újrajátszani a nyolc évtizede lezajlott eseményeket a Company of Heroes 3-ban az olasz és az észak-afrikai fronton, a Best Way alkotása viszont más hadszínterekre fókuszál, a szövetséges csapatok Szajnáig történő előrenyomulására nyugaton (The Falaise Pocket), a német hadigépezet feltartóztatására tett szovjet kísérletekre keleten (Thwarted Blitzkrieg), és végül pedig a Harmadik Birodalom végnapjaira, amit kivételesen nem a győztes felek, hanem a németek szemszögéből fogunk megtapasztalni (On Their Own Soil).

A három sztorivezérelt kampányon felül hat további önálló missziót, valamint egy-egy amerikai (Operation Overlord) és szovjet (Operation Bagration) történelmi küldetéssorozatot is tartogat a vásárlók számára a játék, de ezzel még nincs vége. Bekerül ugyanis a Raids játékmód, mely azt várja el a gamerszékben edződött tábornokoktól, hogy 16 véletlengenerált ütközetben kerekedjen felül az ellenségen, miközben csatáról csatára haladva fejleszti csapatait a győzelmekért járó jutalomból. Hasonló újdonság a dinamikus hadjáratot takaró Conquest játékmód, melyben egy meghatározott területet kell elfoglalnunk, majd megtartanunk dacára az ellenoffenzívába kezdő MI szűnni nem akaró támadásainak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Természetesen gondoltak a fejlesztők azokra a játékosokra is, akik odáig vannak a kooperatív és kompetitív multis élményekért. Őket 20 multiplayer térkép, 5 PvE és 13 PvP játékmód fogadja a megjelenés napján.

Nincs kétségünk afelől, hogy a Best Way a premiert követően sem engedi el a játék kezét, tehát a minden bizonnyal elkerülhetetlen hibajavításokon túl számíthatunk új tartalmakra és funkciókra. De még ha valamilyen oknál fogva a vártnál hamarabb megszűnne a hivatalos támogatás, akkor sem maradna eszköztelen a közösség, mivel kezdettől fogva elérhető lesz a GEM RTS motorhoz készült szerkesztő, a fejlesztőknek pedig eszük ágában sincs akadályokat gördíteni a modkészítők tevékenysége elé.
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)