Hirdetés

Megjött a Starfield részletesebb gépigénye, de olyan, mintha az Nvidia nem létezne

|

Hamarosan befut végre a Bethesda következő, hatalmas RPG-je, és a fejlesztők nagyon igyekeznek úgy tenni, mintha az csak AMD-s PC-kre érkezne.

Hirdetés

Egyáltalán nem ritka, hogy az Nvidia vagy az AMD aláír valamilyen szponzorációs szerződést a játékfejlesztőkkel, de a Starfield esetében egy kicsit nagyobb ez a megállapodás, mint általában.

Az Nvidia DLSS technológiáját egy az egyben kinyesték a játékból, de legalább kapunk FSR-t, ami egy nyílt szabvány, így az Nvidia kártyák is használhatják majd. A Bethesda közben úgy kommunikál, mintha sem az Intel, sem az Nvidia nem létezne.

Hirdetés

A hivatalos gépigények érkezése után ugyanis a Bethesda kiadott egy "részletesebb leírást" arról, hogy mire számíthatunk adott konfigurációknál. A valóság az, hogy ez igazából egy nagy AMD reklámanyag, mivel nem említik benne sem az Intel, sem az Nvidia hasonlóan erős hardvereit. Sebaj, majd mi megtesszük.

Aki 1080p-s felbontást, és "kiváló látványt" szeretne, annak egy Ryzen 5 7600-zal kell készülnie, egy Radeon RX 7600-zal és egy AMD A620-as alaplappal együtt. Ez nagyjából megfelel egy Intel i5-13400-as és egy Nvidia 4060-as összeállításnak.

Aki 1440p-re lő és maximális részletességre számít magas framerate mellett, az készüljön egy Ryzen 7 7700X-szel, és egy RX 6800-zal egy AMD B650-es alaplapon. Ennek az inteles megfelelője lehet egy Intel Core i7-13700K és egy Nvidia RTX 3080.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A "Legendary Experience" névre keresztelt 4K-s, csúcsra pörgetett beállításért egy Ryzen 7 7800X3D-t, egy RX 7900 XT-t és egy AMD X670-et kell majd hadba küldenünk. Intel oldalról itt is megfelelhet a az i7-13700K, de előfordulhat, hogy szükség lesz az Intel Core i9-13900K erejére. Sajnos ezt pontosan nem tudjuk belőni, amíg tényleges teszteredményeket nem kapunk. A lényeg, hogy az RX 7900 XT vetélytársa, az Nvidia GeForce RTX 4080 is kényelmesen nyújthatja majd a Legendary Experience-t.

Az Intel és az Nvidia hardvereket tehát nem említették hivatalosan, de jó eséllyel a fenti komponensekkel hasonló eredményre számíthattok majd, mint az AMD hardverek esetében. Minden bizonnyal nvidiások és intelesek is rárepülnek majd a Starfieldre, hamar ki fog derülni, mennyire sikerült optimalizálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)