Hirdetés

Megjöttek az első Scorn tesztek, nagyon megosztó lett a játék

|

Az H.R. Giger inspirálta horror megérkezett PC-re és Xboxra, azzal együtt pedig az első tesztek is befutottak. A spektrum mindkét végét láttuk az értékelésekben.

Hirdetés

A Scorn nagyon érdekes horror projektnek ígérkezett, mivel az Ebb Software vállaltan visszanyúlt H.R. Giger klasszikus művészeti stílusához. Zavaró, helyenként undorító elemekből áll össze egy bizarr és feszült világkép, ami tökéletes lehetne egy horrorjátékhoz.

Ettől függetlenül a megjelenést követő tesztek között akadnak kifejezetten kritikus hangok. Míg a PC Gamer írója szerint egy zseniális kaland rejlik az elborzasztó atmoszféra mögött, addig a Game Rant kritikusa szerint a Scorn se nem félelmetes, se nem szórakoztató. Az újságírók véleménye ritkán oszlik meg egy játék kapcsán úgy, mint most. A Scron kapcsán meglehetősen ellentétes kritikákat kapunk, attól függően, hogy hol olvassuk azt.

Nálunk Mookid kolléga debütál eslő tesztjével a játék kapcsán hamarosan, egyelőre még őrlődik az élményben:

"Emlékszel az űrhajóra az első Alienből? Képzeld azt, hogy az egész világ olyan, minden nyálkás, halott… Ja, és a pokolban vagy, minden remény nélkül, hogy valaha is kijutsz. Ez a Scorn, amelyről pár perc után is le merjük írni, hogy az év egyik legerősebb játéka - hangulat tekintetében legalábbis. A többi már nem ilyen egyértelmű."

Hirdetés

A pontszámok sora a következő:

  • Game Rant - 1/5
  • VGC - 2/5
  • GameSpot - 4/10
  • IGN - 7/10
  • PC Gamer 80/100
  • GamesHub - 4/5

Itt nem lesz egyhamar konszenzus. Abban mindenki egyetértett, hogy a játék akkor a legerősebb, amikor az atmoszférára és a fejtörőkre támaszkodik, és hogy az akciódúsabb részlegek a leggyengébbek. Ezeket leszámítva azonban megoszlik a vélemény a művészeti stílus hatásosságáról, a mentés rendszerről, a játék hosszának értékeléséről, és nagyjából minden másról is.

A Scorn már elérhető PC-re és Xbox konzolokra, így ha érdekel benneteket egy feszült túlélőhorror, akkor egy próbát megérhet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)