Hirdetés

Megkavarja a Riot a League of Legends sztoriját, hogy mindennek legyen értelme

|

Emlékszik még valaki az Idézőkre? Na, aki még azok elvesztését se heverte ki, az most felköthet a gatyáját.

Hirdetés

A League of Legends háttérsztorija kezdetben meglehetősen egyszerű volt: a rúnaháborúk miatt Runeterra kormányai felállítottak egy háborús intézményt, ahol idézők elrendezték a régiók vitás dolgait civilizált korlátok között. Ez a kerettörténet szépen összerakta, hogy miért is harcolunk mi a Szurdok bázisaiért, de a sztorivezetési lehetőségeket meglehetősen szűkös korlátok közé szorította. Néhány éve ezért is dobta ki az egész idézős témakört a Riot Games írói csapata.

A karakterek történetét átalakították, az Institute of Wart és az idézőket teljesen kiirtották, és a játékot elszeparálták a történetmeséléstől. Innentől kezdődött a modern kánon, aminek részei voltak a Universe oldalán olvasható rövid mesék, a Legends of Runeterra kártyáinak leírásai és az évek során megjelent animációs videók. Aztán jött az Arcane.

Hirdetés

A Netflix és a Riot Games nagysikerű szériája csodálatos történetet hozott a képernyőkre, de az Arcane sztorijai szöges ellentétben álltak az eddig megismert LoL-kánonnal. A helyzetet az sem segítette, hogy a Legends of Runeterra sztorijai is sokszor ütköztek a korábbi történetek mondandóival.

"Mi kánon? Mi nem kánon? Az Arcane most a saját kánonja, vagy mi történik itt?"

A közösség kérdéseire most maga a Riot Games hozta a választ, de nem biztos, hogy ennek mindenki örülni fog.

A lényeg, hogy megint teljesen átalakítják a League of Legends lore-ját. Ami biztos, hogy az Arcane sorozat egésze, egyes animációs videók (de nem mindegyik), egyes Riot Forge játékok (pl.: Song of Nunu) és minden jövőbeli tartalom az új kánon része lesz. Nem fogják annyira felrúgni az egész univerzumot, mint az első nagy átalakításnál, de sok minden fog változni. A gond ezzel az, hogy fogalmunk sincs, az eddigi tartalmakbólmi számít kánonnak és mi nem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Annyit még bejelentett a Riot Games, hogy a Universe oldalán olvasható rövid történetek itt véget érnek. A jövőben nem jön több hasonló sztori, és az egész Universe oldalt át akarják majd alakítani valamikor a későbbiekben.

Csak hogy tisztázzuk a dolgot: a 2014-es átrendezés óta megjelentek könyvek, képregények, egy rakat animációs videó, négy Riot Forge játék, és számtalan történet a Legends of Runeterrán, a Universe oldalán és a karakterleírásokon keresztül. Jelenleg mindezen tartalmak helyzete, sorsa egészen kérdéses.

Reméljük, hogy a Riot Games írói valamikor jelentkeznek majd egy hosszabb közleménnyel, mert azok, akik évek óta gyűjtik a League of Legends világának sztorijait, most izzadva várják a bejelentéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)