Hirdetés

Megkerülték a PlayStation 3 védelmi rendszerét

|

Hackerek bejelentették, hogy megtalálták a módját másolt játékok PS3-on történő futtatásának

Hirdetés

Talán a Blu-ray formátumú lemezek miatt, talán a PS3-ba beépített warezellenes furfangoknak köszönhetően (vagy a kettő együtt), de a Sony konzolja az összes játékplatform előtt szerepel abban az értelemben, hogy jelenleg igen macerás dolog másolt játékokat futtatni rajta. Vagy beszéljek talán múltidőben?


A Maxconsole jelentése szerint, a hosszas próbálkozás és a befektetett energia végül meghozta "gyümölcsét", és néhány hackernek sikerült elindítania a Killzone 2, PES 2008 és Burnout Paradise játékok másolt változatait. A teljesítményt látva azonban mégis csak félsikerről beszélhetünk, mert ez nem a szó klasszikus értelmében vett hack, és nem is minden PS3-on működik.

Mindenek előtt egy öregebb PlayStation 3-ra van szükség, amire még lehet Linuxot telepíteni (tehát nem a Slim, mert arra már nem lehet). A Linuxra közvetlenül egy Windows Xp-t is telepítenünk kell, majd egy sor olyan programot, amelyek leginkább a kalózkodással pendülnek egy húron. Az aktusról videó is volt, de időközben lekerült a netről. Vajon miért? Nem kenyerem a részletes útmutatót leírni, akit érdekel megtalálja a hír forrásában. Az biztos, hogy a hacker community egy része máris jelezte nem tetszését az ügy iránt, hiszen bonyolult, nem minden PS3-ra érvényes, és egyébként sem az az eljárás, amit egy klasszikus hack jelent. Hát igen, a szakma becsülete.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)