Hirdetés

Meglepően sokan játszanak még mindig PlayStation 3-mal

|

Ki hitte volna, hogy egy 17 éves konzolt még mindig milliók vesznek elő?

Hirdetés

Az Insomniac Games belsős adattárai rengeteg olyan információt tartalmaztak, melyeket soha nem szabadott volna látnia a publikumnak. Sajnos a szivárogtatókat ez nem érdekelte, de a temérdek kellemetlen apróság mellett azért meglepően pozitív számok is előkerültek a hacknek köszönhetően. Kiderült például, hogy 2023 februárjában még mindig volt 1,9 millió aktív PlayStation 3 felhasználó.

Az Xbox 360 és a PlayStation 3 viadalát egyértelműen a Microsoft nyerte, de nem nehéz látni, hogy hosszútávon miért is maradt ennyire erős a Sony fekete doboza: a konzol játékkínálatát sem PS4-en, sem PS5-ön nem élvezhetjük a visszafelé kompatibilitás hiánya miatt. Néhány AAA kategóriás nagyágyú kapott remastereket és portokat PS4-re, de a felhozatal nagy része PS3 exkluzív maradt.

Hirdetés

A PlayStation 3 első változata ráadásul támogatta a PS1 és PS2 címeket is, így egy hatalmas játékgyűjteményt pörgethetünk rajta.

A konzol túlélését valószínűleg az is segíti, hogy a PS3-as online üzlet még mindig nyitva áll. A Sony 2021-ben pedzegette a rendszer lekapcsolását, de a rajongók ellenkezése átírta a terveket. Reméljük a kiadó még sokáig békén hagyja a platformot, mert láthatóan vannak, akik a mai napig élvezik annak játékait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)