Hirdetés

Megszerezhetetlen achievement bosszantotta a játékosokat, a Microsoft közbelépett

|

A Game Pass egyik tétele kegyetlen játékot űzött a közönséggel.

Hirdetés

Habár a játékbeli eredmények jutalmazása egészen a 80-as évekig nyúlik vissza, amikor az Activision még postán küldött jelvényeket szórt a legjobb pontszámokért, a digitális achievementek csak azt követően hódították meg az iparágat, hogy a Microsoft bevezette őket az Xbox 360-as Gamercore-rendszerrel.

Ugyan nem mindenki él-hal a digitális plecsnik halmozásáért, az igazi maximalisták viszont nem lelhetnek nyugalmat az utolsó kihívás kipipálásáig. A közönség ezen része érthető módon érzékenyen reagál, ha valami gond van a jelvényekkel, most pedig pont ez történt az Xbox Game Pass egyik játékában.

Hirdetés

A varázslatokat és a farmolást keverő Homestead Arcana még áprilisban került be az előfizetős katalógus kínálatába, ahol az Eurogamer beszámolója alapján komoly hiba csúszott az achievementekbe, mivel az összes játékbeli tárgy elkészítéséért járó "You Can't Be Too Prepared" jutalom egész egyszerűen nem volt megszerezhető,  az egyik recept (Green Ankle Boots) hiányából kifolyólag.

Az érintett játékosok az Xbox TrueAchievements Forumon panaszkodtak a dolog miatt, a legnagyobb meglepetésükre viszont egyszer csak átváltott a rendszer, és 35/35 achievemement, illetve 1000/1000 G-s pontszám fogadta őket az Xbox-profiljukon. Az Eurogamer szerint a színfalak mögött a Microsoft lépett az ügyben, és korrigálta a hibát, a többi jutalom között osztva el a You Can't Be Too Preparedért járó 100 pontot.

Az ügy érdekessége tehát, hogy végül nem a hiányzó receptet pótolták, hanem teljesen törölték a plecsnit, ami kissé bosszantó lehet azoknak, akik előtte csak emiatt craftoltak több száz felesleges tárgyat. A végeredmény persze ugyanaz, mindenki megkapta a jelvényét, így nem esett folt a maximalista gamer-fiókokon.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)