Hirdetés

Megszűnik a Bethesda.net launcher, máshova költöznek a játékaink

|

Váratlanul bejelentette a Bethesda, hogy leállítja saját launcherét, de hagy elég időt arra, hogy játékainkat átvigyük a Steamre.

Hirdetés

Egy időben minden nagyobb kiadó úgy érezte, neki is kell egy szelet abból a Steam tortájából, amit a Valve sütött ki nem kevés kockázatot vállalva, de végül Gabe Newelléket igazolta a történelem, meglepően hamar lezajlott az átállás a PC-s piacon kézzel fogható adathordozókról digitális disztribúcióra. Saját launchert indított az Electronic Arts, a Ubisoft, a Rockstar, a Warner Bros. Interactive és még a Bethesda is.

Az utóbbi - talán épp annak a hatására, hogy a Microsoft fennhatósága alá került - most úgy döntött, ideje visszaterelni a dolgokat a régi mederbe, azaz nyugdíjazni a Bethesda.net launchert, és helyette a Steamre költöztetni a játékokat.

Hirdetés

A Bethesda.net leállítására valamikor májusban kerül majd sor, az időpontot később adja majd a tudtunkra a Bethesda, mindenesetre már április elején nekiláthatunk a hurcolkodásnak, a teljes játékkatalógusunkat és a digitális pénztárcánkat is átköltöztethetjük, semmit sem kell hátrahagynunk. Ráadásul a legtöbb játék esetében még a mentéseinkről sem kell lemondanunk (a Wolfenstein: Youngblood az egyik kivétel), noha lesz olyan, amelyik manuális beavatkozást igényel majd részünkről.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ennek mikéntjéről és a további részletekről később kapunk majd tájékoztatást, addig is érdemes átnézni az ebből az alkalomból létrehozott GYIK vonatkozó pontjait. Fontos tudni, hogy a Bethesda.net-fiókunk megmarad, és nem is helyezik használaton kívül, és a mentéseken túl magunkkal vihetünk minden játékbeli tartalmat (DLC-ket) és fizetőeszközt (különös tekintettel az Atom és Crown készletünkre), de csak a Steamre. Más PC-s platform, vagy konzol nem jöhet szóba célállomásként.

Mit szóltok a Bethesda döntéséhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)