Hirdetés

Megszűnt a GOG Connect, nem lehet többé duplikálni a steames játékainkat

|

A funkció évek óta tetszhalott állapotban van, így nem sokan fogják siratni.

Hirdetés

A GOG akkor kapott hatalmas erőre, amikor egyre több kiadó kezdte el alkalmazni a Denuvo DRM megoldását, a CD Projekt piacterén pedig DRM-mentes változatban kínálták a játékokat. Sőt, 2016-ban elindult a GOG Connect, ami lehetővé tette, hogy szinkronizáljuk a GOG és Steam fiókunkat, és előbbin megkapjuk DRM-mentes változatban azokat a játékokat, amiket a Valve platformján megvásároltunk.

Ez papíron nagyon jól hangzik, a gyakorlatban azonban igen korlátozott módon működött a szolgáltatás: nem lehetett bármilyen játékot beváltani, csak egy elég limitált listából válogathattunk, és még ezek esetében is csak egy szűk időkeret állt rendelkezésünkre.

Hirdetés

Ennek fényében nem csoda, hogy kevesen használták a szolgáltatást, így aztán a GOG-nak sem állt igazán érdekében a fejlesztéssel foglalkozni. A múlt héten már felmerült a pletyka, hogy lelövik az egészet, miután eltűnt a GOG Connect aloldala, a napokban pedig a vállalat meg is erősítette, hogy nem támogatják tovább a szolgáltatást.

"Jó ideje nem történt már ott semmi, szóval úgy döntöttünk, ideje lelőni az egészet."

Ezzel együtt ha még nem szedtétek le a Gog Galaxy klienst, érdemes lehet, hiszen továbbra is importálhatjátok a különböző platformokon és boltokban megvásárolt játékaitokat, így legalább egy helyen látszik a teljes gyűjtemény.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)