Hirdetés

Mennyire rontják a látást a videojátékok?

|

Egy közelmúltban az USA-ban készült tanulmány, és az azt követő vizsgálatok kimutatták, hogy a népesség rohamosan romló látásáért a videojátékok is felelősek

Hirdetés

Egy amerikai tanulmány a közelmúltban rávilágított arra a sajnálatos tényre, hogy a hetvenes évektől napjainkig tartó időszak alatt a rövidlátás jelensége 66%-al növekedett. Bár a tanulmány maga nem nézett az ezt kiváltó okok után, a National Eye Institute 10 millió dollárt fog invesztálni azok felderítésébe.

Jelenleg úgy tartják, hogy a szemet leginkább roncsoló tényező a monitorhoz viszonyított "közeli munka". Ez magába foglalja az olvasást, hogy csak szimplán ülünk a monitor előtt, és persze kedvenc elfoglaltságunkat, a videojátékokat. Igaz a kiváltó ok nem az maga, hogy játszunk vagy bámuljuk a monitort és a TV-t, hanem hogy ezt nem kellő távolságból tesszük. Állítólag az ottaniak többsége nem ül egy lábnál (kb. 30 cm) messzebb a képernyőtől. Dr. Roy Chuck szerint a gyermeki szem fejlődését nagyban befolyásolja a "közeli munka". Így fontosnak tartja, hogy menjünk ki a szabadba és minél gyakrabban szimuláljuk a távolba nézést is, hogy elkerüljük a rövidlátást. Valaki tapasztalt már esetleg hasonlót? És te ma már néztél távolba?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)