Hirdetés

Mennyit lehet keresni azzal, ha az egész életed streameled?

|

Ludwig addig streamel folyamatosan, amíg van, aki fizet ezért. Most az üzleti részéről is kiderült pár dolog.

Hirdetés

Ludwig Ahgren az elmúlt héten számottevő ismertségre tett szert azzal, hogy már napok óta folyamatosan közvetít a Twitchen, ráadásul minden új előfizető rádob 10 másodpercet a számlálóra, ami a közvetítés végéig számol. Ahgren igen komoly bevételt szedett össze ezzel az őrült ötlettel, viszont elmondása szerint ha egy kicsit számolunk, akkor máris látszik, hogy a ténylegesen kézhez kapott összeg jóval kisebb lesz.

Hirdetés

Az elmúlt nagyjából másfél hét alatt igen sok kritika érte Ahgrent azért, amiért egy egyszerű PR trükkel tömi a zsebeit, viszont a streamer elárulta, hogy hiába keresett már nagyjából 500 ezer dollárt ezzel a közvetítéssel, ő csak egy töredékét fogja ennek megkapni, egyrészt azért, mert a Twitch ebből le fog vonni 35 százalékot, másrészt pedig azért, mert Kaliforniában igen komoly adótörvények vannak érvényben:

"Egyes államokban adózni kell, én pedig kaliforniai vagyok. Ezért van az, hogy sok streamer Texasban él, mivel ott az állam nem von le külön jövedelemadót, csak a kormány. Ugyanez vonatkozik New Hampshire-re és Floridára is."

Ahgren becslései szerint ha mindent levon, akkor marad nagyjából 150 ezer dollár, és míg sokan felvetették a kérdést, hogy miért nem költözik, ha ennyi pénztől esik el, a streamer állítása szerint nem bánja, hogy adókat kell fizetnie:

"Nem nagyon érdekel. Elég pénzt keresek. Nem érzem úgy, hogy többre van szükségem. Szívesen befizetem az adót. Lehetnék olyan, mint Jeff Bezos és próbálhatnám a lehető legkevesebb adót fizetni, de ez nem az én módszerem, én befizetem a részem. Ez az adók lényege."

Nem csak az adók jönnek le ebből a bevételből, hiszen arra is gondolni kell, hogy egy ismert streamer általában több moderátort is foglalkoztat, és mivel őket is illik kompenzálni a belerakott munkáért, Ahgren moderátorai napi ötezer dollárt kapnak az alapbérükön felül, amiért vállalkoztak erre az őrült feladatra.

Ezzel együtt már csak nagyjából 83 ezer dollár marad, de mivel azt is vállalta, hogy minden feliratkozója után 1 dollárt jótékony célra fog felajánlani, ezért ez a 83 ezer is inkább csak olyan 3 ezer dollár, mivel jelenleg nagyjából 80 ezren vannak feliratkozva a csatornára.

Ez azt jelenti, hogy ő végül már csak egy töredékét kapja meg ennek a pénznek, viszont ez hosszabb távon nem számít, hiszen annyi feliratkozót nyert, hogy innentől általában véve sokkal többet fog majd keresni, így a korábbi kritikusait valószínűleg nem fogja meggyőzni a szerénykedés.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)