Hirdetés

Mi a helyzet a Dead Space 2 remake-jével?

|

Az egyik iparági bennfentes helyzetjelentést adott Isaac Clarke visszatéréséről.

Hirdetés

2023 elején egy pazar remake formájában tért vissza minden idők egyik legjobb túlélőhorrorja, a Dead Space, ennek tükrében pedig megnyugodtunk, amiért a projektet készítő Motive Studio dolgozik az Electronic Arts Vasember-játékán is. Tavaly egy reddites kérdezz-felelek formájában már feltették a kérdést a stúdiónak, hogy kezelésbe veszik-e a Dead Space 2-t is, a csapat pedig elmondta, hogy szeretnék folytatni a munkát a franchise-on, mert szeretik a brandet. 

Persze a döntés nem rajtuk, hanem a jogokat és a stúdiót is birtokló EA-n múlik, amely nemrég állította rá a bandát az új Battlefield fejlesztésére. Jogosan merült fel tehát a kérdés, hogy az Iron Man és a Battlefield projektek mellett hogyan fér bele nekik a Dead Space 2 remake-je is.

Hirdetés

Nos, az egyik iparági bennfentes, Jeff Grubb értesülései alapján sehogy. Grubb szerint az Electronic Artsnál már tervben volt a folytatás feltámasztása is (a látványtervezési, előkészítési fázisig jutottak), de félretették/jegelte, mivel állítólag a Dead Space remake eladásai nem voltak túl jók.

Most pedig a Motive egyszerre dolgozik a Battlefield és az Iron Man projekteken is. Utóbbi kapcsán a stúdió vezére, Patrick Klaus elárulta a minap, hogy Vasember prioritás számukra, jelentős mérföldkőhöz érkezett a fejlesztés, és nagyon büszkék arra, amit eddig elértek.

A Dead Space 2 remake tehát nem fog megvalósulni, legalábbis egyelőre biztosan nem. Ti örülnétek neki, ha a jövőben ezt is összehozhatná a Motive?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)