Hirdetés

Mi alapján választunk játékot?

|

Egy amerikai játékosok körében végzett felmérés szerint a szaksajtó véleménye a legkevésbé sem számít.

Hirdetés

Az átlagos játékos sem online, sem offline formában nem olvas olyan sajtóipari terméket, amelynek köze van hobbijához. Vagy ha mégis, akkor az esetek többségében nem hisz a kritikus véleményének.



Egyebek mellett erre lehet következtetni a Cowen Group elemzője, Doug Creuz által végzett felmérés szerint. Az úriember azt szerette volna tudni, mi nyom leginkább a latba, amikor egy játékos valamelyik játék megvásárlása mellett dönt. Nos, hiszitek, vagy sem, leginkább a játék műfaja számít. Érthető, hogy aki hatalmas seregek kommandírozását találja szórakoztatónak, legközelebb is hasonló játékot vesz, és nem egy FPS-t, vagy autóversenyt. A második helyere került a sorozatiság. Ha tehát egy franchise korábbi tagjával jót játszottak, nagy az esély rá, hogy a következő részre is beruháznak.



Az ár csupán a harmadik legfontosabb tényező, míg a dobogóról épp hogy lecsúszott a szóbeszéd jelentősége: Mit mondanak a barátok, ismerősök? Mit mondanak a barátok, ismerősök barátai és ismerősei? Ezt követi a reklámok vizuális része, vagyis hogy mutat a játék a polcon (a csomagolás ugyebár), az online megtalálható képeken és videókon, valamint a tv-reklámokban. A legvégére szorult a kiadó hírneve és a szaksajtó véleménye, amit jelen esetben a Metacritic átlaga helyettesít.
A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 40 százaléka több, mint 40 játékot vásárolt már, 31,4 százalékuk két, 10,7 százalékuk pedig három konzolt is tart otthon.

Most pedig arra lennék kíváncsi, hogy Ti mi alapján döntitek el, melyik játékot vásároljátok meg.


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)