Hirdetés

Mi hír az Ördög háza táján?

|

A StarCraft 2 bejelentése előtt lázban égett a játékos társadalom, hogy vajon mi rejtőzhet a Blizzard honlapján felbukkant "idővonal" kérdőjele mögött. Egyesek a StarCraft folytatására tippeltek, mások a Diablo harmadik részét látták volna szívesen. Miután kiderült, hogy a népszerű sci-fi RTS folytatása készülődik, felmerül a kérdés, hogy mégis mi hír a hack’n’slash játékok atyja körül.

Hirdetés

Pletykák és utalások
Természetesen a Blizzard a tőle megszokott módon felettébb titokzatos jövőbeli terveit illetően, így a kíváncsi rajongóknak elejtett megjegyzésekből és több módon is értelmezhető tényekből kell kikövetkeztetniük a (fél)igazságokat a Diablo esetleges harmadik részéről.
Érdekes módon amennyire nem árulnak el semmit a fejlesztéseikről a hivatalos bejelentések előtt, a Blizzardos fejesek - és a céggel kapcsolatban álló egyéb emberek - legalább annyira szeretnek kétértelmű utalásokat tenni a velük készült interjúkban, melyek aztán hosszú időn át késztetik spekulációra a rajongókat.

Egy tavaly októberi interjúban Richard A. Knaak fantasy-író - és számos Warcraft és Diablo univerzumban játszódó regény alkotója - megerősítette, hogy készülő, Sin War címet viselő regénytrilógiáját a Blizzarddal szorosan együttműködve írja, és az alapjául fog szolgálni minden jövőbeli projectnek. Majd sejtelmesen hozzáfűzte, hogy "és nem ír halott játékoknak", ezzel szinte egyértelműen utalva arra, hogy készülő könyvei a Diablo folytatásának történeti hátterét teremtik meg.
Ennél is érdekesebb azonban egy – szintén tavalyi – Paul Sams-szel, a Blizzard lipcsei kirendeltségének igazgatójával készült interjú, melyben egyértelműen megerősíti, hogy valamikor lesz folytatása mind a StarCraftnak, mind a Diablonak, és a Blizzard legalább három be nem jelentett játékon dolgozik éppen. Azóta a háromból egyről kiderült, hogy a Starcraft 2, tehát még maradt két ismeretlen. Ezek egyike lehet egy esetleges újabb World of Warcraft kiegészítő, de ezzel a harmadiknak nem sok lehetőség marad: a stratégia-részleg el van foglalva a StarCraft folytatással (így Warcraft 4 nem valószínű), tehát jó tipp a Diablo 3. Természetesen nem kizárt egy új franchise elindítása sem, de miért folyamodna ehhez a Blizzard, ha így is rendelkezik három, hatalmas népszerűségnek örvendő univerzummal.

Az interjúkon kívül az igazán kíváncsiak szemmel szokták tartani a Blizzard állásajánlatait is, mivel – gyakran szándékuk ellenére – azok is igen beszédesek a folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban. Nem is olyan régen például tapasztalt designert kerestek a Diablo és Diablo II fejlesztői mellé, aki a felhasználói felületen, játékegyensúlyon és a multiplayer módon dolgozna. Ez a munkaköri leírás elég beszédes, és azóta már le is vették az oldalról, tehát találtak megfelelő jelentkezőt.

A stílus maga a… játék
Kérdéses, hogy ha el is készül a Diablo 3, mégis milyen stílusban fog aratni. Sokan félnek attól, hogy MMO-ba ültetik a játékot, hiszen a műfaj virágkorát éli, és a Blizzard a WoW-nak köszönhetően igen tapasztalt ilyen téren. Ráadásul így visszacsábíthatnák magukhoz azokat a játékosokat, akik a World of Warcraft indulása óta más MMO-khoz pártoltak el. Persze ennek ellenére kérdéses, hogy a Blizzardnak megérné-e önmagával versenyeznie egy masszívan multiplayer Diabloval, azonban elgondolkodtató egy másik, az oldalukon megtalálható álláshirdetés, melyben next-gen MMO-hoz keresnek művészeti vezetőt. Egy WoW folytatásnak még nincs itt az ideje, a StarCraftról pedig már tudjuk, hogy marad RTS, így megint visszaérünk a Diablohoz. Ez aggasztó ugyan, de reméljük, hogy a Blizzard figyel a rajongókra, mivel általános vélemény az, hogy az emberek egy gyökerekhez hű Diablo 3-at szeretnének látni a közeljövőben.
Egyesek annyira optimisták a játékkal kapcsolatban, hogy a bejelentését az augusztusban megrendezésre kerülő BlizzCon-ra tippelik. Ugyan ez egy igen jóindulatú feltételezés, de a rendezvény leírásában az áll, hogy "a BlizzCon a Warcraft, StarCraft és Diablo franchise-ok ünnepe", és míg a Warcraft és StarCraft rajongóknak van mit ünnepelniük, addig a Diablo-fanok napját nyilván csak egy bizonyos bejelentéssel lehetne bearanyozni.

Van-e élet a játékon túl?
A folytatáson kívül van még egy érdekes találgatás a játéksorozattal kapcsolatban: a Blizzard a Diablo nevet levédette nem csak játékok, hanem filmek és TV-sorozatok terén is. Ezt összevetve azzal, hogy a 2003-ban, Vin Diesel főszereplésével készült Túl mindenen (A man apart) című film eredetileg El Diablo néven futott, és a Blizzard beperelte őket emiatt, a rajongók egy esetleges Diablo mozifilm elkészülésére is számítanak valamikor a nem túl távoli jövőben.

Mindent összevetve ugyan csak pletykákkal és elejtett utalásokkal van dolgunk, mégis ezek alapján reménykedhetünk egy minél előbbi Diablo 3 bejelentésben, bár megalapozott félelem, hogy Blizzard-ék MMO-t faragnak kedvenc hack’n’slash-ünkből. Addig pedig enyhítjük az elvonási tüneteket Hellgate: London-nal.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)