Hirdetés

Microsoft: az Xbox Live felhasználók 40 százaléka nő

|

Kevin Turner szerint hatalmasat változott az Xbox Live felhasználók nemi aránya a szolgáltatás indulása óta.

Hirdetés

A Microsoft COO-ja a cég pénzügyi elemzőinek találkozóján osztotta meg a jelenlévőkkel az információt.

Elmondása szerint az Egyesült Államok Xbox Live-os „közönsége” negyven százalékban női felhasználókból áll, ami hatalmas változás az Xbox Live első bemutatása óta. Nem tudjuk, hogy a felmérést a felhasználók elmondásai alapján készítették-e, de ha igen, az adatok valószínűleg nem tükrözik a valóságot. Előfordul, hogy a nagyobb népszerűség elérése érdekében sok fiatal férfi játékos hazudta magát lánynak, ugyanakkor az is megesik, hogy a lányok a szexista megjegyzések elkerülése végett inkább fiúnak tettetik magukat online játék során. Tekintve, hogy az ESA egy korábbi felmérése szerint a gamerek 45%-a lány, nem annyira hihetetlen Turner állítása. A világon jelenleg 48 millió Xbox Live felhasználó él.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)