Hirdetés

A Microsoft indie csapatai - fedélzeten a Double Fine és a Crytek

|

Az Xbox One piactere is tele lesz indie csodákkal. A Microsoft közzé tette a fejlesztők listáját. Nem rossz.

Hirdetés

A Microsoft indie programjában, az ID@Xbox-ban jelenleg 32 csapat szerepel. A program vezetői szerint ezek a nevek csak a jéghegy csúcsát jelentik. A jövőben rengeteg kisebb csapat csatlakozik majd, de azért a kezdő lista sem rossz.

Behaviour
Bongfish
Born Ready
Capybara
Comcept
Crytek
Definition 6
Double Eleven
Double Fine
Drinkbox
Gaijin Games
Half-Brick
Happion Labs
Hidden Path
High Voltage Software
Inis
Iron Galaxy
Jackbox Games
Nicalis
Ninja Bee
Other Ocean
Panic Button
Signal Studios
Slightly Mad Studios
Team 17
Team Colorblind
The Men Who Wear Many Hats
The Odd Gentlemen
Vlambeer
WayForward
Zeboyd Games
Zen Studios

A Zeboyd egy ígéretes szerepjátékkal, a Cosmic Star Heroine-al nyit majd a platformon. A játékot egyébként még ősszel mutatta be a csapat a Kickstarteren, ahol meglepően nagy sikere lett. Az Xbox One verzió valamivel a játék PC, Mac, Linux, PlayStation 4 és PS Vita változatainak 2014-es megjelenése után érkezik.

A Happion Labs Energy Hook című alkotása szintén a Kickstarterről jön, ahol júniusban a közönség finanszírozta a projektet. Ennek hála 2014 elején meg is érkezhet Xbox One-ra és PC-re.

A Vlambeer csapat Nuclear Throne-al készül, ami már elérhető a Steam Early Acces programján keresztül PC-re, de a közeljövőben Xbox One-ra is elkészül. A játék producere, Rami Ismail nyilatkozott is a Microsoft nyújtotta támogatásról: „Már játszadozunk a fejlesztői készlettel, és egyelőre meg vagyunk elégedve. Látszik, hogy komolyan veszik ezt a dolgot”.

Chris Charla, az ID@Xbox program vezetője szerint már több mint 50 stúdiónak kiküldték a készleteket, és ez még csak a kezdet: „Szeretnénk, ha az Xbox One egy remek platform lenne minden fejlesztő számára a következő években.” Amíg olyan csapatok vannak a csomagban, mint a Team 17, a Double Fine és a Gaijin Games, talán nincs mitől tartanunk. Ti hiányoltok valakit a listáról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)