Hirdetés

Okosmelltartót fejleszt a Microsoft

|

A Microsoft megelégelte a hagyományos melltartókat, és úgy döntött, maga veszi kézbe a dolgokat. Mármint nem úgy.

Hirdetés

A BBC hozta le a hírt, miszerint a Microsoft fejlesztői egy olyan melltartón dolgoznak, amely képes felismerni viselője érzelmi állapotát, aminek következtében könnyeben megelőzhető a szorongás okozta kényszerevés. Igen, mi is tudjuk, hogy ez elég vicces.

A prototípuson különböző eltávolítható szenzorok figyelik a szívműködést és bőr elváltozásait, amelyek jellemzői szoros összefüggésben állnak az ember általános hangulatával és az esetlegesen kialakult stresszel. A mért adatokat a melltartó továbbküldi viselője okostelefonjára, amelyen egy alkalmazás segítségével maga is könnyedén megbizonyosodhat saját állapotáról, és az információ birtokában elkerülheti a stressz miatti túlzott táplálékbevitel veszélyeit.

Egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerülhetnek forgalomba az okosmelltartók, de a hölgyeknek valószínűleg még jó ideig be kell érniük a hagyományos cicifixszel, ugyanis a Microsoft prototípusának használata jelenleg inkább megterhelő és fárasztó, mintsem felszabadító, hiszen elemeit 3-4 óránként újra kell tölteni - tudtuk meg Asta Roseway-tól, a cég egyik kutatójától.   

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)