Hirdetés

Xbox One - célzott reklámokkal bombáznak majd minket

|

Az új Kinectet nem csak mi használjuk majd otthonunkban, hanem a Microsoft is figyel minket. És reklámozgat is.

Hirdetés

Újabb érdekes információ látott napvilágot az Xbox One mellé csomagolt új Kinectről: a Microsoft reklámszakemberei a továbbfejlesztett technológia segítségével a reklámokat is újgenerációs szintre kívánják emelni.

Az új módszer lényege, hogy az eddigi passzív reklámélmény helyét egy sokkal interaktívabb folyamat vegye át, így a felhasználók is jobban élvezik majd a hirdetéseket. Állítják a szakemberek.

Az új Kinect arc- és hangfelismerő funkcióit kihasználva a Microsoft képes lesz célzott reklámokat megjeleníteni játék vagy böngészés közben, figyelembe véve a család tagjainak nemét és életkorát. Ez persze újabb kérdéseket vet fel a magánélet megsértésével kapcsolatban, hiszen lényegében nyilvántartást vezetnek a különböző háztartásokról, ami nem feltétlenül szimpatikus mindenki számára.

Az egyik munkatárs szerint azonban nem kell ilyesmitől tartanunk, nem kémkednek majd utánunk, sőt, sokkal kevesebb adatot tárolnak rólunk, mint például a játékfejlesztők. Az ötletgazdák azt is pozitívumként említették, hogy ebben az esetben nem kell majd aggódnunk a vírusos oldalakra és egyéb kellemetlen helyekre vezető linkektől, mivel minden reklámot a Microsoft felügyel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)