Hirdetés

Az Xbox One és a Series X játékosai együtt zúzhatnak a cross-gen multiplayernek hála

|

A visszafele kompatibilitásról is érkezett pár új infó, és az is kiderült, hogy két konzolgeneráció játékosait engedik egymásnak a multiplayerben.

Hirdetés

Az év legfontosabb eseménye a gaming életben, hogy a karácsonyi időszakra ígérték a következő konzolgeneráció megjelenését, noha ez a koronavírus miatt még nincs kőbe vésve. Éppen ezért a készülő rendszerekről kiderülő minden apró információ aranyat ér, és ezek kapcsán egyelőre a Microsoft tűnik bőkezűbbnek. 

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a visszafele kompatibilitás már az Xbox One esetében is egy elképesztően népszerű funkció volt, azt új generáció pedig erre még rátesz egy lapáttal. Az ennek fejlesztéséért felelős részleg vezetője, Peggy Lo ezt nyilatkozta a fejlődés léptékéről:

"Amikor odaadták nekünk az Xbox One X-et, az olyan  volt, mintha kaptunk volna egy nagy játszóteret, hogy szórakozzunk benne. Ezután az Xbox Series X olyan, mintha egy teljes kalandpark állna a rendelkezésünkre."

Nem elég, hogy az Xbox One, Xbox 360 és az eredeti Xbox kínálatából is csemegézhetünk majd rajta, de a fejlesztők azt is elérték, hogy a régi játékainkat rövidebb töltési időkkel, stabilabb képfrissítéssel, magasabb felbontással és feljavított képminőséggel élvezhessük, mint bármikor. 

Azt is megerősítették, hogy a régi játékainkon kívül a korábbi gépekhez megvásárolt kiegészítőinket - például a kontrollereinket - is használhatjuk majd az új generációhoz. Ha ebbe a Kinect is beletartozik, akkor valószínűleg sokan pukkantanak egy pezsgőt örömükben. 

A többjátékos mód terén is érezhető lesz a korábbi generációk felé nyitás, hiszen a Series X támogatja majd a cross-gen játékot, tehát az Xbox One tulajok simán nyomhatják együtt a már újabb géppel rendelkező ismerőseikkel az esti meccseket. Persze érdekes kérdés, hogy mennyi előnyhöz jutnak azok, akik az új konzolokon jobb minőségben, magasabb képfrissítéssel játszanak, de lehet hogy ezt odaadja nekik a Microsoft cserébe a telítettebb multis szerverekért.

Az utolsó, viszont egyáltalán nem elhanyagolható funkció a Smart Delivery névre hallgat, ami egy nagyon felhasználóbarát megoldás a cég részéről. Ez ugyanis azt takarja, hogyha veszünk egy Xbox One játékot, akkor ahhoz kapunk egy ingyenes feljavított változatot, ha újabb generációra váltunk.  Minden Microsoft által kiadott cím támogatja majd a Smart Deliveryt, de tőlük függetlenül is akadnak majd játékok, amik megkapjuk ingyenesen a kipofozott verziót - ilyen lesz a Cyberpunk 2077 is. 

Ti mit gondoltok a  frissen bejelentett funkciókról? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)