Hirdetés

Közel nyolcszorosára nőtt a Microsoft Xbox és Teams szolgáltatásainak igénybevétele

|

A vállalat több változtatást is eszközöl, hogy a növekedő igényeket is gond nélkül ki tudja szolgálni.

Hirdetés

Elképesztő ütemben nőtt a különböző, felhő alapú szolgáltatások aktív felhasználóinak száma, a cég pedig igyekszik mindent megtenni, hogy ne legyenek kimaradások, és gond nélkül elérhető legyen az összes funkció.

Hirdetés

A világjárvány miatt rengetegen kényszerülnek otthoni munkavégzésre, illetve az oktatást online kell végezni. A Microsoft Teams remek platform az előadások, konferenciabeszélgetések és egyéb csoportos tevékenységek megtartására, és az aktív felhasználók számra folyamatosan növekszik. Az előző héten már több mint 44 millióan használták a Teams funkcióit, és a szolgáltatás nagyjából maximum kapacitáson dolgozott, néhány esetben kisebb kimaradások is tapasztalhatóak voltak. Hogy ezt a továbbiakban elkerülje, a Microsoft többek között csökkenti a videók felbontását, kevesebb alkalommal ellenőrzi a rendszer a felhasználók jelenlétét, és ritkábban jelzi, ha valaki éppen szöveget gépel.

A Microsoft felhő alapú szolgáltatásainak kihasználtsága (a Teams mellett beleértve az Xbox Game Passt, Xbox Live-ot és Mixert is), összesen 775%-kal emelkedtek, ezért a Teamst érintő változtatások mellett az Xbox Live aktivitást is korlátozzák. Ideiglenesen kikapcsolták az egyedi avatárképek, klubképek és háttérképek feltöltésének lehetőségét. Ezek nélkül talán megleszünk a jó minőségű szolgáltatás érdekében. A játékok frissítéseivel kapcsolatban pedig nagyobb sávszélességet biztosítanak azokban az időszakokban, amikor kevesebb felhasználó van éppen online.

A Microsoft egyébként a felhő szolgáltatások elérhetőségét az elsősegélyt nyújtó személyek és szolgáltatók számára helyezi előtérbe, hiszen a jelenlegi helyzetben ezt tartják a legfontosabb lépésnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)