Hirdetés

Midway - Mindig csak lefelé, lefelé a lejtőn

|

A kiadó helyzetét növekvő veszteség, törölt projektek, távozó kulcsemberek, s jelentős létszámleépítés jellemzi.

Hirdetés

Kisértetiesen emlékeztet a Midway által bejárt út arra, ami a szakadék peremére taszajtotta az egykoron nagynevű Atari-t.
A legutóbbi pénzügyi negyedév veszteségei mintegy 34.8 millió dollárra rúgtak, ami duplája az egy évvel korábbinak. A június végével zárult negyedév során egyetlen címet tudtak kituszkolni az ajtón, mégpedig a sajtó által alaposan lehúzott, s a játékosok körében sem túl sikeres NBA Ballers: The Chosen One (PS3, X360) című szösszenetet.
Az aktuális negyedév valamivel rózsásabban fest, hiszen itt az Unreal Tournament III X360-ra, valamint a szintén konzolos TNA Impact!. Az ünnepi szezon során a Blitz: The League II, valamint a Mortal Kombat vs. DC Universe segítségével kívánnak életben maradni.

Blacksite: Area 51

blacksite.jpg


Ezzel azonban még nem értek a hullámvölgy végére, hiszen a múlt hét folyamán önként távozott a Midway Chicago stúdiófőnöke, Mike Bilder és Reilly Brennan médiakapcsolatokért felelős igazgató.
Ma pedig azt hozta nyilvánosságra a Midway, hogy az austin-i stúdió (Area 51, Blacksite: Area 51) munkatársai közül többeket elbocsátanak (kb. 90 és 120 fő között), s a három futó projekt közül az egyiket törölték, mert nem felelt meg az előzetesen felállítótt minőségi sztenderdnek, csúszott a fejlesztés és kérdésessé vált a befektetett erőforrások megtérülése. A két, megmaradt csapat tovább folytathatja a munkát a még be nem jelentett projekteken. Mindkettő eredeti IP (szellemi tulajdon), akárcsak a leállított harmadik, s céljuk a Midway meglévő portfóliójának szélesítése, új franchise-ok megalapozása.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)