Hirdetés

Miért veszi meg az AMD az ATI-t?

|

Ezen a héten jelentette be szándékát az ATI felvásárlására az AMD. Az IDG hírszolgálata Thomas M. McCoyt, a cég alelnökét kérdezte arról, hogy mire jó mindez az AMD-nek. Az alelnök úgy véli, hogy a felvásárlás révén az AMD rugalmasabb termékkínálatot tud kialakítani, például olyan platformot, amely a CPU-t, a grafikus vezérlőt és a perifériákat vezérlő lapkát is tartalmazza. A "platformban" való gondolkodás ötlete az Inteltől ered, a Centrino platform sikere nyilván komoly fejfájást okozott az AMD mobil CPU-kat fejlesztő részlegének. McCoy szerint az olyan, alacsony PC telítettségű piacok, mint Kína vagy Dél-Amerika, olcsó eszközökkel hódíthatóak meg, például olyan processzorral, amelynek a lapkája tartalmazza a grafikus vezérlőt is. (Néhány évvel ezelőtt ilyen terve az Intelnek is volt, az elképzelés szerint a lapka a perifériavezérlőkön kívül minden szükséges elemet - CPU-t, grafikus vezérlőt, memóriavezérlőt - tartalmazott volna. A tervet közvetlenül a gyártás elindítása előtt ejtették el.) Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)