Hirdetés

Míg a halál el nem választ - Börni, az eszelős temetős kritika

|

Jack Black élete legjobb alakításának titulálják a Börni-ben nyújtott teljesítményét, ő azonban csak a szokásosat hozza, még ha a téma kissé el is üt az eddig megtestesített szerepeitől.

Hirdetés

Hiszen tőle olyan fergeteges vígjátékokhoz vagyunk szokva, mint a Rocksuli vagy a Tenacious D. Míg azok kitalált történetek voltak, a Bernie ezzel szemben egy a Texas Monthly nevű újság hasábjain megjelent cikk alapján került vászonra adaptálásra. Mivel valós történetről van szó, ezért a lehetőségek is korlátoltabbak, hogy egy poénokkal teli alkotás születhessen meg. Műfajilag is nehéz meghatározni a filmet, mivel tulajdonképpen egy biográfiáról van szó, melyet Hollywood egy fekete komédiában tálal elénk, melyből a komédia igencsak kis szerepet kap. Mi marad tehát? Bernie Tiede egy temetkezési ceremóniákat lebonyolító vállalkozásban dolgozik szorgalmasan, emellett rengeteg hobbija révén ismert és közkedvelt tagja Texas egyik kisvárosának.

Abszolút kedvessége és önzetlen jóindulata széles körben ismert, ezen tulajdonságainak köszönhetően pedig összebarátkozik a környék mogorva, magának való milliomos özvegyével, Marjorie-val. Sikerül úgy a bizalmába férkőznie, hogy az idős asszony kezdetben csak drágább színházi előadásokra viszi el, majd együtt utazgatnak első osztályon, hogy Európa és más kontinensek luxusszállodáiban lazítsanak. Marjorie visszanyeri elvesztett életkedvét, teljesen kivirul az eltöltött élmények hatására.

A kritikát a CineStar honlapján olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)