Hirdetés

Minden, amit a Nintendo Direct során bejelentettek

|

Lezajlott az év első nagy Nintendo előadása, fókuszban a 2022 elejére várható újdonságokkal.

Hirdetés

A Nintendo Switch életpályájának hatodik évében is iszonyú erős felhozatalra számíthatunk, ha minden jön, amit várunk, 2022 kiemelkedően jó esztendő lesz a hibrid konzol tulajdonosainak. Márciusban a Kirby and the Forgotten Landdel indul a menet, de ezen kívül is várunk még jó pár újdonságot az előttünk álló hónapokra.

A február 9-ére betervezett Nintendo Direct, ahogy azt a kiadó is ígérte, többnyire a 2022 első felében érkező játékokról szólt... többnyire.

Hirdetés

Nézzük hát tételesen, miről maradt le az, aki nem követte a műsort élőben.

  • A prezentációt a Fire Emblem Warriors: Three Hopes előzetese indította, láthattunk játékmenetet is bőséggel, illetve bejelentették a megjelenési dátumot is: 2022. június 24-étől vethetjük bele magunkat a kalandokba.
  • A decemberről elhalasztott Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp kapcsán megtudtuk, hogy minden parancsnok szinkront kap, és két teljes értékű kampányt játszhatunk végig április 8-ától
  • Egy ideje érett már, de most megtörtént a bejelentés: a No Man's Sky megjelenik a Nintendo konzoljára valamikor a nyár folyamán, minimális kompromisszumokkal.
  • A Mario sportjátékok sorát (melyben ebben a generációban eddig egy teniszes és egy golfos játék szerepelt) a Mario Strikers: Battle League Football folytatja, amiben nyilván focizni kell. Különböző öltözékek eltérő képességeket adnak, gyűjtögethetünk majd gömböket, hogy erősebbet lőjünk, és ha hálóba találunk, két pontot kapunk. 8 játékos is játszhat egy Switchen, de online módokban is kipróbálhatjuk magunkat. Június 10-én érkezik.
  • Röviden felbukkant a Splatoon 3 is, a kooperatív módja, a Salmon Run kapta a főszerepet. Nyáron jön.
  • Érkezik a FRONT MISSION 1st: Remake, egy taktikai RPG, amiben mechákat fejleszthetünk és küldhetünk egymásnak. Nyárra várható ugyancsak, és a második részt is remake-elik valamikor.
  • Komoly vetélytársat kap a Mario Kart: a Disney Speedstormot a Gameloft csinálja, és Disney karakterekkel versenyezhetünk, melyek mindegyike különleges képességgel rendelkezik.
  • Április 20-án megjelenik a Star Wars: The Force Unleashed Switchre (ahogy a korábbi Star Wars játékok, úgy ez is eredeti, kicsit finomítgatott és kibővített változatban)
  • Mint tudjuk, ennyit sem kell várnunk arra, hogy Ezio kalandjait újraélhessük: február 17-én jön az Assassin's Creed: The Ezio Collection.
  • Valamikor 2022-ben a Bandai Namco egy Gundam játékkal ajándékoz meg minket, ez lesz az SD Gundam Battle Alliance.
  • A Chrono Crosst remasterelik, a The Radical Dreamers Edition formájában játszhatjuk újra a klasszikus JRPG-t április 7-étől.
  • Az év egyik legjobb játékának tűnik egyelőre a Kirby and the Forgotten Land, amiben a főszereplővel akár egy autót is a szánkba vehetünk, hogy gyorsabban közlekedjünk, vagy egy italautomatát, hogy üdítős dobozokkal támadhassunk. Március 25-étől nyelhetünk le mindent.
  • Folytatódik a Sony terjeszkedése, az MLB The Show új része már Switchre is érkezik.
  • Még ma elérhetővé válik a Kingdom Hearts Integrum Masterpiece gyűjtemény, amit a felhő segítségével játszhatunk, remélhetőleg kielégítő minőségben.
  • Nem tudom, kinek mond valamit a KLONOA, mindenesetre a KLONOA Phantasy Reverie Series segítségével felhozhatjuk magunkat belőle július 8-ától.
  • A Portal: Companion Collection elhozza a Valve klasszikusait a Nintendo platformjára. Megjelenési dátum még nincs, de örülünk, hogy a cég újra belevetette magát a játékfejlesztésbe.
  • A Live a Live nevű JRPG most először nyugaton is elérhető lesz, július 22-től érdemes keresni.
  • Ha aggódtatok amiatt, hogy idén a cég bevételei nem alakulnak majd olyan jól, ne tegyétek: érkezik minden idők legkelendőbb Wii játéka, a Wii Sports utódja, döbbenetes módon Nintendo Switch Sports néven. Lesz benne tollas, bowling, foci (rúgni kell benne úgy, hogy a Joy-Cont a lábunkra erősítjük), röplabda, kardozás (chambara) és tenisz, aki meg golfozni akar, egyelőre mehet a Mario Golf irányába, vagy várhat őszig, amikor ingyen belefrissítik. Április 29-étől kezdhetünk sportolni, előtte lesz egy online stresszteszt is február 19-20-án, bowlingozni, chambarázni és teniszezni lehet véletlenszerű ellenfelek ellen.
  • A végére befért még a Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival, amiben 500 számot érhetünk el egy előfizetéssel, továbbá megvillantották a március 4-én megjelenő Triangle Strategyt, a Cuphead - The Delicious Last Course-t, a Metroid Dread nagyon durva módját, amiben egy találat halált jelent, a nagyon könnyítettet (mindkettő a mai frissítéssel élesedik), illetve az áprilisi boss rush módot, meg bejelentették, hogy az EarthBound elérhetővé vált az Online előfizetőinek, a Zombie Army 4: Dead War április 26-án érkezik, a GetsuFumaDen: Undying Moon még ma elérhető lesz, a LEGO Brawls júniusban jön, a Two Point Campus pedig májusban.
  • Utolsó előtti bejelentésként elárulták, hogy korábbi Mario Kart játékok felújított pályái elérhetőek lesznek fizetős DLC-ként a Mario Kart 8 Deluxe-hoz, 48 pálya jön hat hullámban. 24,99 €-t kell fizetni, az első adagot március 18-án szállítják, de a Nintendo Switch Online + Expansion Pack előfizetői ezt is megkapják ingyen.
  • Zárásképp pedig a Xenoblade Chronicles 3-at láthattuk, ami szeptemberre várható.

A Nintendo Direct 2022. február 9-ei adása alább visszanézhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)