Hirdetés

Minden idők legjobb játékszezonja - fikció vagy tény?

|

Az elmúlt időszak játéktermését nézve joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy volt e valaha ilyen erős őszi-téli időszak. Közeleg az év vége, most már lassan tényleg elvonul mindenki karácsonyfát díszíteni, itt az ideje, hogy megnézzük mely címekért voltunk oda az elmúlt két hónapban, illetve mivel lephetnének meg szeretteink szenteste.

Hirdetés

Októberben rajtolt a Battlefield 3, mely méltó ellenfélnek bizonyult az Activision fejőstehenével, bocsánat a Call of Duty Modern Warfare 3-mal szemben.

Az értékelések ugyan egyértelműen a Battlefield 3 javára billentették el a mérleg nyelvét, de a kasszáknál mégis a Modern Warfare 3 diadalmaskodott.

Az Assassin’s Creed Revelations megjelenése előtt kicsit szkeptikusok voltunk, hogy sikerült e a Ubisoftnak egy év alatt értékelhető részt összehoznia, de az eredmény minket is meglepett, csak így tovább Ubisoft. Aztán berepült a képbe a Sötét Lovag és a Macskanővel karöltve levert mindenkit az Arkham City-ben. Nem maradtak el az exkluzív címek sem, minden platform megkapta a maga sikercímét. Ott volt mindjárt szeptemberben a Gears of War 3, mely méltó lezárása a trilógiának. A Sony sem tétlenkedett sokáig, az Uncharted 3 sokak szerint a legszebb konzolos játék ami valaha elkészült.

Az év végére a sokak által leírt Nintendo is villantott egy Skyward Sword-ot, melyet egyszinten emlegetnek minden idők egyik legjobb játékával, az Ocarina of Time-mal. A PC-sek is megkapták a maguk adagját egy zseniális MMO, a Star Wars: The Old Republic formájában vagy nemzeti öntudattól dagadó kebellel említhetnénk a magyar fejlesztők sikerjátékát, a Heroes 6-ot is. Mindezek tetejébe még jött, látott és győzött a Skyrim, mely mindhárom platformra egyidőben megjelent és lenyűgözte az egész világot.

Tudom jól, hogy a felsorolásból elég sok játék kimaradt (L.A. Noire, LEGO Harry Potter, War in the North, Saints Row 3, Minecraft…), de szerintem ennyi is elég ahhoz, hogy belássuk 2011-ben igencsak el lettünk kényeztetve jobbnál-jobb játékokkal az év végére. Most már csak egy kis idő kellene, hogy ezeket mind végigjátsszuk…

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)