Hirdetés

Minden idők legtöbbet eladott játéka

|

Letaszították trónjáról Super Mariot. A Wii Sports jött, látott, és győzött.

Hirdetés

Egy minden platformot, és az idők kezdete óta létező címeket magában foglaló toplista első helyezettje lett a Wii Sports. Az eddig trónon csücsülő Super Mario Bros. sajnos a második helyre csúszott. Úgy látszik a Wii tényleg meghódította a világot, és a számokat nézve elképesztő mennyiségű casual gamer található kicsiny sárgolyónkon. Ez nekünk - hc arcoknak - nem feltétlenül jelent jót, hiszen a kiadók bizonyára enyhén fanyar pofával nézegetik a listát. Persze nem lehet minden játékot 40 millió példányban eladni, de célkitűzésnek azért nem rossz. Reméljük azonban, hogy a casual réteg megkopasztása mellett, marad majd ideje a kiadóknak színvonalas játékokat is gyártani. Ezzel nem azt mondom, hogy a Wii Sports gyökér játék lenne, viszont manapság minden kiadó bejáratán bizonyosan ott figyel a 20 méteres szlogen: "casual gamereknek kell játékokat csinálni". A listát jobban szemügyre véve, feltűnhet még az is, hogy az első 15 cím között egyetlen nem Nintendo játék van: A GTA: San Andreas. Ez pedig arra enged következtetni, hogy talán Nintendoéknál azért mégiscsak jól csinálnak valamit...

Íme az első 10 helyezett (az eladások millióban értendőek):

  1. Wii Sports, Wii - 40.52
  2. Super Mario Bros, SNES - 40.24
  3. Pokemon Red / Green / Blue, GameBoy - 31.38
  4. Tetris, GameBoy - 30.26
  5. Duck Hunt, NES - 28.31
  6. Pokemon Gold / Silver, GameBoy - 23.11
  7. Nintendogs, DS - 21.37
  8. Super Mario World, SNES - 20.61
  9. Wii Play, Wii - 19.68
  10. Super Mario Land, GameBoy - 18.14
Ez biza homerun lett, kistáskák

wii-sports.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)