Hirdetés

Mindenhol kísérteni fognak a Twitchen elkövetett bűneid

|

Két moderációs változást is bejelentett a streaming platform támogatási csapata.

Hirdetés

Mint gyakorlatilag minden közösségi oldal, az Amazon szárnyai alá tartozó Twitch is ádáz harcot vív a szabályokra fittyet hányó trollok, a gyűlölködő kommentelők és a hasonszőrű elemek ellen, több-kevesebb sikerrel folyamatosan finomhangolva a platform moderációs eszköztárát.

Ennek jegyében nemrég kibővítették a csatornatiltás hatókörét, így a bannolt felhasználók már az érintett streamerek közvetítéseihez sem férhetnek hozzá, most pedig egy olyan változtatás lép életbe, amely megkönnyíti a notórius bajkeverők nyilvántartását.

Hirdetés

A Twitch támogatási csapata az X (az egykori Twitter) felületén jelentette be, hogy a csatornák üzemeltetői megoszthatják egymással a problémás felhasználókhoz fűzött moderációs kommenteket, így ha egy blokkolt illető később egy másik streamernél is gondot okoz, az ott illetékes modok is pontosan értesülhetnek az elkövető előéletéről. A funkció ugyanakkor csak azon csatornák között működik, amelyek kifejezetten beleegyeztek az információ megosztásába.

Ezzel viszont még nincs vége, a Twitch ugyanis egy másik, kényelmi jellegű módosítást is végrehajtott. Ennek értelmében az előre megadott biztonsági korlátozások aktiválására szolgáló Shield Mode a moderációs kezelőfelületről is elérhetővé vált, így már nem kell külön menübe navigálni, ha szükség van rá.

Az X-posztok megfogalmazása alapján az intézkedések máris érvénybe léptek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)