Hirdetés

Nem valószínű, hogy a PS4-es Minecraft-játékosok valaha a többiekkel játszhatnak

|

A Minecraftot kiadó Microsoft részéről Phil Spencer nyilatkozta, hogy nem lát rá sok esélyt egy sonys pálfordulásra a platformok közötti játékot illetően.

Hirdetés

Nemrég megjelent a Minecraft Better Totgether névre hallgató frissítése, ami a mobilos, PC-s és xboxos változatok esetében már összekötötte a többjátékos módokat, idővel pedig a Nintendo Switch változat is csatlakozik ehhez a közös ökoszisztémához. A GameSpot megkérdezte a játék kiadójánál dolgozó Phil Spencert, hogy lát-e esélyt, hogy a PlayStation 4 is bekerüljön a szórásba, de ő nem lát sok esélyt a változásra.

Hirdetés

A frissítés nyári bejelentésekor a Sony azt nyilatkozta, nem zárkóznak el alapvetően attól, hogy más platformokkal közös többjátékos módokat engedélyezzenek, de a Minecraft kimarad, mert nem tudják garantálni, hogy a fiatal játékosaikat nem érik káros impulzusok más konzolok játékosaitól. Ehhez képest Phil Spencer inkább arra utalt - igaz mindeközben leszögezte, hogy nem ismeri a Sony pontos érveit -, hogy inkább a PS4 eladásait féltik, ezért nem hajlanak a cross-platform megoldásokra, ha az más konzolokra is kiterjed.

"Nehezemre esik bármit is mondani a motivációikról, vagy az időzítésükről. De tudom, hogy van egy vásárlói nézet, ami szerint ha a barátaimnak egy bizonyos fajta konzolja van, akkor ugye nem játszhatok velük együtt, ha másik konzolt választok. Ez pedig ok lehet arra, hogy a vásárlók az ő konzoljukat válasszák"

- nyilatkozta az Xbox-főnök.

Ehhez képest ők szeretnék kicsit csökkenteni a szétválasztott multiplayer miatti problémákat mind a játékosok, mind a fejlesztők szempontjából, ezért indították útjára a Minecraft esetében a platformokat összehozó rendszert. Mivel Spencer a nyilatkozatában kifejezetten kitért az indie fejlesztők problémájára, akik könnyebben tarthatnak meg egy egészséges játékosbázist, ha átjárhatóság van a platformok között, akár azt is feltételezhetnénk, hogy más fejlesztőknek is engedélyezik majd később hasonló cross-platform többjátékos módok megalkotását, de erre még nem sok példát láttunk.

Ha gyakoribb lenne, a konzolok közötti multiplayer, ti hogy érzitek, milyen gyakran használnátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)