Hirdetés

Miniatűr alaplap – akár komoly gamereknek is

|

A Zotac GeForce 9300-as chipsettel és Wi-Fi modullal szerelte fel új mini-ITX alaplapját.

Hirdetés

A Zotac a mai nappal elindította a boltokba a legújabb mini-ITX típusú (ez kisebb még a micro-ATX-nél is) alaplapját, amely a beszédes GeForce 9300-ITX WiFi nevet kapta.

Bizonyára sokakban képzavart keltett a GeForce-chipset kifejezés, hisz aki valamelyest követte az NVIDIA chipkészleteit, az biztosan tudja, hogy nForce névre hallgattak. Azonban a gyártó az integrált grafikus készleteknél kezdi hanyagolni ezt az elnevezést, inkább a hangzatosabb, és persze az IGP-re utaló GeForce nevet találták ki erre a piacra is.

 

zotac-geforce9300-mini-itx-1.jpg
 

 

Visszatérve az alaplapra, LGA-775 tokozású Celeron, Pentium és Core 2 (Duo, Quad, Extreme) processzorokat képes fogadni. Két memória-aljzatot kapott, amelyek maximum 8 gigabájt DDR2-667/800 RAM-ot képesek fogadni.

Két SATA és egy eSATA csatakozó áll rendelkezésre a merevlemez és az optikai meghajtó csatlakoztatására. Az integrált hangchip 6 csatornás, a hátlapon VGA, DVI, HDMI, PS2, Ethernet (10/100/1000) portokat helyeztek el, a hat USB-ről nem is beszélve.

Az integrált GPU 425 megahertzes órajelen működik, kompatibilis a DirectX 10 és OpenGL 2.1 szabványokkal, valamint támogatja a CUDA-t és a hardveres fizikai gyorsítást is. 16 stream processzorral látták el, a shader-órajel 1200 megahertz.

 

zotac-geforce9300-mini-itx-2.jpg
 

 

Az alaplap egyetlen kártyának szánt bővítőhelye egy 16× PCI-Express 2.0 aljzat. Amennyiben Hybrid SLI-kompatibilis videokártyával rendelkezik a tulajdonos, ráveheti a két GPU-t a feladatok megosztására.

A deszka legnagyobb érdekességéről azonban még nem esett szó: került rá egy 802.11b/g szabványú WiFi modul is, amely nagyon jól jöhet, ha a szeretnénk az internetet vagy a helyi hálót vezeték nélkül használni.

Mint már esett róla szó, a Zotac GeForce 9300-ITX WiFi már kapható, az ajánlott végfelhasználói ára olyan 33 ezer forint körül van.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)