Hirdetés

Mint egy Tim Burton mozi, úgy néz ki a We Happy Few fejlesztőinek új játéka

|

Különleges, a stop-motion filmek által inspirált látványvilággal érkezik a South of Midnight.

Hirdetés

Mivel annak idején sem a Contrast, sem a We Happy Few nem váltotta meg a világot, némileg váratlanul ért minket a hír még 2018-ban, amikor a Microsoft bejelentette, hogy a Compulsion Games csapatát is megvette az első blikkre jobb befektetésnek tűnő Ninja Theoryval, Playground Gamesszel és Undead Labsszel egyetemben. Még annak ellenére is furcsállottuk a döntést, hogy a stúdió legutóbbi alkotásában voltak jó, sőt egészen kiváló ötletek, a sztori pedig meglepően erősre sikeredett, csak épp az egészet maguk alá temették a túlélőjátékok mechanikái, valamint a végső csomag csiszolatlansága.

A redmondiak azonban meglátták a potenciált a Compulsion Games fejlesztőiben, és esélyt adtak nekik arra, hogy nagyobb létszámmal, nagyobb büdzsével megvalósíthassák álmaik projektjét, melyről előzetesen annyi szivárgott ki, hogy külső nézetes akció-kaland lesz női főszereplővel, a miliő pedig az amerikai dél folklórjából merítő dark fantasy.

Hirdetés

Az Xbox Games Showcase-en aztán lehullott a lepel a South of Midnight címet viselő alkotásról, igazolva minden korábbi pletykát, de egyúttal felvetve egy sor új kérdést is. A történet ugyanis napjainkban játszódik, a főhőse egy Hazel nevű afroamerikai lány, akinek az a küldetése, hogy levadássza a világunkba áttévedt természetfeletti lényeket. Ehhez varázslatokat sző, amiket a teremtmények elleni küzdelmen túl a legkülönfélébb terepakadályok legyőzésére is fel tud használni.

Bár a tényleges játékmenetből még semmit sem láttunk, a stúdió által választott különleges képi világ, valamint a stop-motion filmeket idéző animációk már önmagukban elegendőek ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődésünket. A nyakunkat ugyan nem tennénk rá a Compulsion Games múltja miatt, de most már azt sem zárjuk ki, hogy a a PC-re és Xbox Series X|S-re készülő South of Midnightban kellemesen csalódjunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)