Hirdetés

Pulzust is mér a Mionix profiknak szánt egere

|

A profi játékosoknak szánt perifériák új generációját indíthatja el a Mionix, ha sikerrel zárul a közösségi kalapozás. Akadhatnak azért gondok.

Hirdetés

A Mionix kínálatában már most is kifejezetten minőségi gamer egerek, billentyűzetek és egyéb kiegészítők találhatóak, a cég azonban szeretné azt tovább bővíteni, méghozzá valami olyasmivel, amivel korábban senki sem próbálkozott.

A vállalat új egere a NAOS QG nevet kapta, és ez az első olyan periféria, amely a „mérhető játék" vonalon indul el. Az egér felületébe különböző szenzorokat építenek, amivel nem csak az APM (Action Per Minute, azaz a percenkénti kattintások száma) mérhető, hanem a szívritmus, sőt, a galvanikus bőrreflexek is, amelyeket a használó stressz-szintjének megállapításához használnak.

 

Ezekre persze nem feltétlen van szüksége egy átlag játékosnak, de a profik esetében kifejezetten jól jöhet a teljesítmény elemzéséhez. Emellett elképzelhető, hogy a rögzített adatokat esetleg maguk a játékok is felhasználnák, gondoljunk csak a Nevermindra. Bár a Mionix már egy jól működő vállalkozás, a cég vezetése inkább csak startupként tekint a vállalatra, ezért is választották a Kickstartert, hogy összegyűjtsék a szükséges pénzmagot.

Érdekes még, hogy a szenzorok elhelyezése miatt azon játékosok esetében, akik nem markolják az egeret, csak az ujjbegyeiket érintik hozzá, vagy valahogy másképp fogják, hogyan mérik az adatokat. Biztos erre is van megoldás.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)