Hirdetés

Mit craftol a Blizzard?

|

Bombaként robbant a bejelentés, amit a Blizzard egyik fejlesztési igazgatója, Itzik Ben Bassat tett nem sokkal a Burning Crusade megjelenése után: a cég egy újabb MMORPG-n dolgozik, amely „sokkal innovatívabb lesz”, mint a World of Warcaft.

Hirdetés



Warcraft, Diablo, Starcraft, World of Warcraft: amibe a Blizzard nyúl, az tuti aranybánya, amellett, hogy igazi garancia a minőségre is. Amikor 2001-ben derült először fény arra, hogy a World of Warcrafton dolgoznak, mindenki izgatott volt, de azért azt nem gondoltuk volna, hogy ekkora kasszasiker és őrület lesz belőle. A cég azóta csak erre a címére koncentrált: még a rendkívül ígéretes Starcraft Ghost nevű konzolos akció-lopakodós játékukat is a süllyesztőbe küldték, pedig sokan nagyon vártunk rá. (Különös tekintettel a főszereplő hölgy szűk nadrágba bújtatott nagyon „hot” hátsójára… eh, de ne távolodjunk el a témától…)
A World of Warcraft-ból a Blizzard betegre kereste magát, ezt kár is lenne tagadni (most derült rá fény, hogy pusztán a WoW-nak köszönhető, hogy a halódó PC-s piac 1%-al javított az eladásain, illetve arra is, hogy még a Sims-eket is lehagyta eladásokban.)
Azért WoW ide, WoW oda: sokan csalódottan tekintettek a nagy cégre, hogy vajon mi lesz az olyan régi jó címekkel, mint a Starcraft, vagy a Diablo…



„Nem felejtettünk el benneteket!”
A Burning Crusade megjelenésének napján biztosította Itzik Ben Bassat a rajongókat, hogy a Diablo és Starcraft franchise-ok nem merültek feledésbe. Kicsit (szándékosan…) nyakatekerten fogalmazva, így nyilatkozott a kérdésről: „Alig várjuk, hogy már itt legyenek az elkövetkezendő pár évben, vagy amennyit kell rá várni. Az biztos, hogy nem lesz egy évtized és együtt fogjuk ünnepelni a következő Starcraft játékot.” (Köszike, azért ez megnyugtató…)



Nem egy másik WoW…
Ugyanakkor arra csak most derült fény, hogy a Blizzard egy olyan újabb MMORPG-n dolgozik, amelyek nem csak pusztán a World of Warcraft klónja lesz. „Amikor a következő MMORPG-nket bejelentjük, mindenki látni fogja majd, hogy nem csak egy újabb WoW-rókabőrről lesz szó. Mi egy olyan cég vagyunk, amelyik igyekszik folyton új területekre evezni.” – nyilatkozta Ban Bassat az angol Empire nevű filmes magazinnak. „Valami egészen innovatív újdonságot tervezünk, amely új szintre viszi a szórakoztatóipart.” Az amerikai Blizzard nem volt hajlandó kommentálni a lelkes Ben Bassat kijelentéseit (hmm… lehet, hogy mégsem vele együtt fogjuk ünnepelni a következő Starcraft játékot?), de az tény, hogy tavaly nyáron RTS-fejlesztőket vettek fel.



Warcraft: a mozi
Arról már tudunk, hogy a Warcraft film, de hogy konkrétan ez mikor készül el, illetve kik játszanak majd benne (ti vajon kit tudnátok elképzelni Thrall, Arthas, Jaina vagy Illidan szerepére?), arról sajnos még nem szól a fáma és a cserfes Ben Bassatból sem sikerült túl konkrét információkat kihúzni róla. (A film IMDB oldala szerint 2008-ban készül el és Chris Metzen sztorija alapján készül.) „Hollywood a saját ritmusában dolgozik, de mi keményen rajta vagyunk, hogy minél hamarabb kifacsarjuk belőlük a filmet! A World of Warcraft mozi a következő lépés számunkra, azt szeretnénk, ha az emberek az életük más aspektusában is „wow-oznának”. Nos, sok sikert hozzá, de azért tessék csak a játékpiacra koncentrálni…
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)