Hirdetés

MLG Dota 2 - csodák igenis vannak

|

Az elmúlt hónapok során rengeteget formálódott a játék képe, hiszen a profi csapatok összetételének megváltozásával a meta is átalakult. Ez már nem csak a nagyok játéka.

Hirdetés

Az MLG Columbus célja elsősorban a Dota 2 népszerűsítése az USA-ban. Bár azt hihetnénk, hogy az Egyesült Államokban is nagy sikernek örvend a Valve üdvöskéje, viszont az igazság az, hogy Amerikában a Leage of Legends rajongók jelentős többségben vannak. Az MLG azonban egy igazán színvonalas tornát hozott össze, amelyre a rajongók is azonnal felfigyeltek.

A szervezők és a szponzorok 50 ezer dollárral szálltak be kezdésnek, amelyet a Dota 2 játékosok egy a Store-ból megvásárolható csomag segítségével majdnem 137 ezerig toltak fel, így az első hely több mint 68 lepedőt jelentett a győztesnek. A tornára 9 csapat kapott meghívást, köztük sok éves múltra visszatekintő klasszisok, de akadt néhány alig pár hónapja alakult formáció is.
 

Az első körös mérkőzéseket az elődöntők, majd a döntő követte, ám az idáig vezető út rengeteg meglepetést tartogatott a nézőknek és a csapatoknak is. A The International győztes [A]lliance 4:4-es eredménnyel tovább sem jutott a csoportkörből, a Dota 2 szinte összes nagy döntőjében biztos résztvevő Na'Vi pedig a szokásos gyenge kezdéssel vágott neki a 3 napos LAN-nak. Végül az elődöntőben véreztek el.
 

A döntő két résztvevője végül a legutóbbi The International után teljesen átstruktúrált, jelenleg a legerősebb távolkeleti csapatnak tartott Team DK, és az októberben összeállt Speed Gaming lett. A DK lenyűgöző teljesítménnyel, mindössze 2 elvesztett meccsel jutott a döntőig, míg a Speed az első napi gyenge szereplés után talált magára. Mindkét csapat magabiztosan nyilatkozott a döntő kezdete előtt, pedig a Speed Gaminges srácoknak lett volna okuk aggodalomra.
 

Nem csak azért, mert egy hihetetlenül összeszokott, fantasztikus játékosokat felsorakoztató csapattal kellett szembenézniük, hanem amiatt is, amit a csapat menedzsere egy órával a döntő előtt nyilatkozott. Több probléma is adódott az elmúlt hónapokban, a csapattagok nem kapták meg az őket megillető juttatásokat, illetve a szállásukat sem az előre megbeszélt módon intézte a vezetőség. A menedzser állítása szerint a csapat gyakorlatilag megszűnt, a befektető kiszállt, őt pedig kirúgták. A Speed Gaming tagjai gyakorlatilag szabadúszóként vágtak neki a döntőnek, így az MLG a nyereményt nem a szervezetnek folyósítja, hanem közvetlenül a csapattagok között osztotta szét. A csapat egyébként az egyik legfontosabb játékosuk nélkül érkezett a tornára, mert az nem kapott vízumot. Az utolsó pillanatban találtak egy beugró játékost, aki fenomenálisan teljesített, több győzelem is az ő fantasztikus játékának köszönhető.
 

„Teljesen feldúlt vagyok, nem tudom, elmondjam-e a srácoknak, ami történt. Félek, hogy csak fölösleges teher lenne a vállukon, és teljesen tönkretenné a teljesítményüket, így célszerű lenne vele megvárni a döntő végét." - a menedzser ezekkel a szavakkal zárta a nyilatkozatát a döntő előtt egy órával. Ugye milyen jófej?
 

A Speed Gaming tagjain hál'isten abszolút semmi nem látszott, és bár a döntő első, több mint 84 percig tartó, hihetetlenül szoros meccsét elvesztették, a másodikat könnyedén húzták be, így egy mindent eldöntő utolsó játékra került sor. A Speed ismét domináns teljesítményt nyújtott, így megérdemelt győzelmet arattak.
 

A torna előtt a Speed Gaminget a legtöbben az esélytelen csapatok közé sorolták, szinte mindenki biztosra vette, hogy a nagyok húzzák majd be az MLG első Dota 2 versenyét. A srácok azonban bizonyították, hogy kiemelkedő egyéni teljesítménnyel és csapatmunkával semmi sem lehetetlen.

Ti néztétek a döntőt? Hogy tetszett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)