Hirdetés

Ilyenek voltak az első MMO játékok

|

Az MMOUnion oldala egy nagyon érdekes összefoglalót készített a világ első MMO játékairól.

Hirdetés

Sokan úgy vannak vele, ha valaki azt mondja MMORPG, akkor két dolog jut eszébe: függőség és World of Warcraft. Tudom és sajnálom, nem így akartam kezdeni, de talán így a legegyszerűbb elindulni, mert manapság tényleg ez jut eszébe boldog-boldogtalannak, hála a jó vírusmarketingeknek és egyéb nyomtatott és online bulvárlapoknak. Ha egy MMO címről nem egy játékokra szakosodott oldalon olvasunk, akkor két dolog állhat a középpontban: milliós bevételek vagy egy bulvárlapok által kreált szörnyű tett, teszem azt halál hír, betegség, de akár egy világot megrengető gyilkosság is ide tartozik. Valljuk be, előbbi nem annyira eladható, utóbbira meg már rengeteg példa volt.

Nézzük tehát meg, hogy hol is kezdődött ez az egész... és nem... akkor még nem volt World of Warcraft. És hogy meddig érdemes, illetve muszáj visszamenni? Olyan nevek merülnek fel, mint a Maze War, az Island of Kesmai, a Club Caribe, Habitat, Neverwinter Nights, The Shadow of Yserbius, Legends of Future Past, AirWarrior, The Realm Online, Meridian59, az Ultima Online, a Lineage, az EverQuest és az Asheron’s Call.

Van még erre több is, vigyázat, komoly MMO tartalmak várnak a következő link mögött: MMO történelem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)