Hirdetés

MondoCon beszámoló - Itt van az ősz, itt van újra

|

Lezajlott Magyarország legnagyobb anime eseménye az őszi MondoCon. A fagyos idő ellenére is hatezer ember fordult meg a Hungexpón a Mangafan kiadó által megrendezett animés és gamer fesztiválon.

Hirdetés

A cosplay az, ami minden látogatónak legelőször szemet szúr, hisz kinek ne tűnne fel a több száz beöltözött cosplayer, főleg mikor a hideg októberi reggelen már a sokadik miniszoknyás cicalány jön szembe? Ámde a cosplay csupán egy a MondoCon programjai közül, amik mind animés mind gamer érdeklődésűeket várták.
Mint a korábbi MondoConokon, a "hagyományos" programot most is karaoke, DDR táncpad, manga és játékvásár, sushibár és érdekes előadások, anime vetítések adták.



Játékok terén több megjelenés előtti bemutatóra is sor került, legnagyobb szenzációt a Battlefield 3 jelentette, amelyből egy exkluzív fejlesztői verziót is ki lehetett próbálni a coop móddal - mindezt persze a nyilvánosság elől elzárt részen, ahol árgus szemekkel figyelték, nehogy felvételt készítsenek a játékosok a játékról.

Kapunyitás előtt


E mellett számtalan kipróbálható játék mellett versenyek is bőven voltak. A legnépszerűbbek továbbra is a verekedős játékok, amikből most Tekken, Mortal Kombat és Marvel vs Capcom volt. A ritmusjátékok terén a mostanra már "nagy öregnek" tekinthető Just Dance 1-2 volt terítéken, de volt Cars 2 verseny is.
Magyarország egyik komoly versenyévé nőtte ki magát a Starcraft II MondoCon Live Invitational, ahol az ország legjobb játékosai közül nyolc mérkőzött meg egymással az ötvenezer forintos díjalapért, immáron harmadszor.

Így játszik egy profi


Aki pedig lemaradt a rendezvényről, annak semmi oka csüggedni, ugyanis december 10-én lesz az Anime Karácsony, hasonló programokkal, jövő tavasszal pedig a következő MondoCon!

Vajon összejön Esmeralda és Eduardo?


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)